Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

17. 09. 2024. 09:19 2

Ozbiljan pretres: Zastava Torcide ne može na Marakanu

Najavljuju i portugalski mediji da bi među 2.500 navijača Benfike na stadionu "Rajko Mitić" u četvrtak mogli da se nađu i pojedini Hrvati iz grupe Torcida Split, ali već uvežbanim bezbednosnim potezima pokušaće se sprečavanje takvog scenarija.

Hoće li se po neki pojedinac "provući" u grupi Portugalaca do Marakane možda je neizvesno, ali je sigurno da na stadion neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih zastava Torcide ili Hajduka i da će se sprovesti ozbiljan pretres.

Nije to ograničavanje ljudskih i sportskih prava, nego bezbednosna mera da ne dođe do haosa. Hajdukova obeležja bila bi jasna provokacija, što bi moglo da dovede do incidenata, piše Sport klub.

Navijači Benfike biće smešteni u sektoru između juga i zapada, a pošto je reč o velikom klubom sa armijom navijača - najavljuje se dolazak više od 2.000 pristalica u Beograd na utakmicu prvog kola Lige šampiona.

Sve bi u najavi bilo mirnije da ne postoji bratstvo između navijačkih grupa "No nejm bojs" iz Lisabona i Torcide, nastalo 1994. godine posle tragičnog događaja.

Na utakmici protiv Santa Klare, navijači Benfike su imali transparent: "Trideset godina prijateljstva".

Tokom derbija Dinamo - Hajduk, nekoliko dana ranije, istaknuta je zastava "No nejm bojsa" i Portugalci su bili u Zagrebu, prema tumačenjima hrvatskih medija bila je to najava da će složno navijati i u Beogradu protiv Crvene zvezde.

Od raspada SFRJ Crvena zvezda i Hajduk se nisu nikada sretali na terenu, poslednji put navijači iz Splita bili su na Marakani 1991. godine.

Da je žreb spojio Crvenu zvezdu i Dinamo iz Zagreba u Ligi šampiona, sigurno je da bi bila doneta bezbednosna mera da nema dolaska gostujućih navijača na utakmicu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati