Fudbal

Direktno.rs

15. 09. 2024. 17:11 0

Totenhem srušen: Arsenal je gazda severnog Londona

U okviru četvrtog kola Premijer lige ekipa Arsenala je uspela da savlada Totenhem na gostovanju u velikom derbiju Londona, bilo je 0:1. Jedini gol postigao je Gabrijel tokom drugog poluvremena, i to posle prekida.

Utakmica je bila prilično oštra na obe strane, igralo se uglavnom sa posedom Totenhema, Arsenal se sjajno branio i na kraju - odbranio, pa može slobodno da se kaže i da je Mikel Arteta fantastično odradio svoj posao i da je nadmudrio svog rivala na klupi Totenhema, Postekoglua.

Prvo poluvreme nije obilovalo šansama, i jedni i drugi su bili obazrivi pred svojim golom, ali je zato sve prštalo na sredini terena. Sudija je pokazivao kartone kao od šale, čak sedam u prvom poluvremenu, što je i rekord Premijer lige za prvi deo utakmice u Premijer ligi.

Detalj najvredniji pomena bio je u 37. minutu kada je došlo do sukoba Timbera i Vikarija, golmana Totenhema. Vikario je smatrao da se fudbaler Arsenala poneo nesportski i nasrnuo je na njega uhvativši ga za dres, ali su brzo stigli fudbaleri oba tima i rasčistili su sukob.

I posle odmora nije bilo mnogo šansi u prvih 15 minuta, a onda u 64. minutu gol u mreži Totenhema.

Bukajo Saka je poslao fantastičan centaršut iz kornera, Gabrijel je bio najviši u skoku i zakucao je loptu u mrežu za 0:1!

Trosarov pocepani dres je jedan od dokaza koliko je prštalo na sredini terena, a Arsenal se svesno povukao nazad. Neretko smo viđali i situacije kada bi napadači gostiju bili na 30 metara od svog gola, pa je jasno bilo da će Totenhem imati težak posao da probije "bunker".

Zbog toga je i Totenhem izgledao bezidejno, Postekoglu je morao da krene na sve ili ništa u poslednjih desetak minuta, pa je ušao Verner umesto veznog fudbalera Medisona, a Arteta je ubacio Žezusa i Sterlinga umesto Trosara i Martinelija, hteo je svežinu u napadu kako bi ugrozio gol Totenhema iz kontri.

Ipak, praktično ništa se nije dešavalo, domaći su kružili i kružili, svaki centaršut koji bi uputili centralni defanzivci Arsenala bi bez problema rešili u svoju korist, pa je ostalo 0:1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati