Fudbal

Direktno.rs

14. 09. 2024. 15:33 1

Ovaj Junajted liči na nešto: Sautempton bez šanse

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su u gostima ekipu Sautemptona rezultatom 3:0 u prvom meču četvrtog kola Premijer lige. Strelci za Junajted bili su Matijs de Liht u 35, Markus Rašford u 41. i Alehandro Garnačo u 90. minutu.

Sautempton je od početka utakmice imao loptu, igrao je više na polovini rivala, dok je Junajted nekako delovao kao razbijena banda. Voker-Piters je imao previše prostora na boku, imao je nekoliko prodora, ali bez opasnije završnice po gol Onane.

Junajted je uglavnom čekao iz kontri, a prvu veliku šansu propustio je Zirkze koji je loše reagovao kod jednog pasa Kristijana Eriksena, promašio je sa pet metara.

Na isteku pola časa igre dogodio se ključan momenat. Dalo je napravio penal, oborio je Diblinga, a loptu je na 11 metara namestio Arčer, ali je njegov udarac pročitao Onana.

Kazna je usledila posle samo dva minuta, Eriksen je proigrao Bruna iz kornera, a ovaj pogodio De Lihta pravo u čelo za 0:1.

Junajted je posle samo šest minuta došao do drugog gola, praktično ni iz čega, Dialo je odigrao do Rašforda, a ovaj iskosa sa leve strane pogodio od stative, u sam dalji ugao za 0:2.

Rašford je imao još jednu veliku šansu posle jedne kontre, sa desne strane je izbio sam na Ramzdejla, ali je golman Sautemptona odlično odbranio.

U nastavku nije bilo toliko uzbuđenja, mada se Junajted konsolidovao i bio bolji u fazi defanzive.

U drugom poluvremenu nije bilo ni toliko prilika, a Ten Hag je 15 minuta pre kraja odlučio da zatvori sve prilaze golu, pošto je uveo novajliju Ugartea, dvojicu štopera Megvajera i Evansa.

Sve je bilo gotovo kada je u 79. kapiten domaće ekipe Stivens preoštrim startom nad Garnačom zaradio direktan crveni karton.

U nadoknadi vremena Junajted je stigao i do trećeg gola, Kazemiro je lepo proigrao Daloa, koji je poslao povratni pas na peterac, a tamo je Garnačo bio na pravom mestu, poslao je loptu pod prečku za 0:3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati