Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

10. 09. 2024. 13:37 0

Kraljevi fudbalskog tržišta, imaju najvredniji tim na svetu

Real ima najvredniji tim na svetu. Prema podacima Fudbalske opservatorije CIES i Transfermarkta madridski klub vredi 1,32 milijarde evra. A podatak koji pokazuje majstorstvo poslovanja Kraljevskog kluba na fudbalskom tržištu je da su tim formirali sa ulaganjima od 720.000.000 evra koliko su potošili na obeštećenja trenutnog igračkog kadra.

Najbolji dokaz profitabilnog poslovanja su dolasci Mbapea, Vinisijusa, Belingema i Rodriga na čije dolaske je svojevremeno potrošeno 188.000.000, a sada je njihova vrednost procenjena na 650.000.000 evra.

Real tako predvodi najvrednije ekipe na svetu, a prate ga Mančester siti sa vrednošću od 1,26 milijarde evra i Arsenal sa 1,17 milijarde evra.

Madridski velikan nije najviše potrošio na sastavljanje tima, a o kome se radi pročitajte OVDE.

Najnoviji dolasci Mbapea i Endrika savršeno odražavaju transfer politiku Reala koja se sve više bazira na angažovanju velikih zvezda kao slobodnih igrača (Mbape, Ridiger, Alaba…), kao i kupovinu mladih bisera koji su zalog za budućnost (Endrik, Vinisijus, Rodrigo, Valverde).

Kraljevići su se prošlog leta počastili skupocenim Džudom Belingemom, ali se i on pokazao kao pun pogodak pošto se sjajno uklopio u tim, dao veliki doprinos u osvajanju Lige šampiona, La Lige, i sam je uvećao svoju tržišnu vrednost u odnosu na onu kada je stigao na Bernabeu za 120.000.000 evra.

Najbolji posao Reala je verovatno kupovina Federika Valverdea koji je stigao iz Penjarola za svega 5.000.000 evra, a posle osam uspešnih godina u belom dresu procenjen je na 20 puta veću sumu.

Da u Madridu ne odustaju od nove politike “domaćinskog poslovanja” pokazali su letos kada su želeli Leni Jera, ali su odustali od tog transfera pošto nisu želeli da pariraju ponudi Mančester junajteda od 70.000.000 evra.

Opredelili su se da čekaju da se otvori neka slična, ali i povoljnija prilika na tržištu, što će se sigurno desiti u nekom od narednih prelaznih rokova, a do tada Karlo Anćeloti svakako ima tim koji već predstavlja strah i trepet širom Evrope.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati