Fudbal

Milan Zarić

08. 09. 2024. 19:52 11

OTREŽNJENJE posle Španije: Bleda Srbija glatko izgubila od Danske

Fudbaleri Srbije su septembarski ciklus Lige nacija u A4 grupi završili sa bodom. Jer, posle remija sa Španijom (0:0), koji je u delu javnosti izazvao euforiju, stiglo je otrežnjenje u vidu glatkog poraza od Danske - 2:0!

Došli su "orlovi" u Kopenhagen puni samopouzdanja posle zaista dobre utakmice protiv Španije, u kojoj su se odbranili i došli do boda protiv evropskog prvaka, što je dalo nadu da bi i protiv Danaca mogao da bude ostvaren pozitivan rezultat. Ali, od toga nije bilo ništa...

Skandinavci su bili mnogo bolji rival tokom celog meča i na kraju su se sasvim zasluženo radovali. Nametnuli su željeni ritam meča, pretili su na početku preko prekida, da bi bolju igru krunisali u 36. minutu. Napravili su tada naši fudbaleri grešku na delu terena gde su bili Nedeljković i Eraković, odigrali su Danci akciju u kojoj su razmenili nekoliko brzih dodavanja, lopta je došla do Grenbeka, koji ju je poslao u mrežu Rajkovića.

Pokušao je Dragan Stojković izmenama u drugom delu, ali to nije dalo rezultata. Bilo je to nekoliko pokušaja, međutim ne i dovoljno opasnih da se ugrozi Šmajhel. Sa druge strane, Danci su bili konkretniji, pa su u 61. minutu završili posao.

Nisu tada uspeli "orlovi" da otklone opasnost, lopta je na levoj strani došla do Kristijansena, koji je uputio centaršut u kazneni prostor, gde je Poulsen uhvatio makazice i pogodio za, ispostavilo se kasnije, konačnih 2:0.

Danska je tako sa maksimalnih šest bodova okončala ovaj septembarski ciklus u Ligi nacija, i to bez primljenog gola, dok su "orlovi" morali da se zadovolje bodom uzetim protiv Španije.

Drugo poluvreme: Danska - Srbija 2:0 (1:0)

KRAJ MEČA! Rutinska pobeda Danske protiv Srbije.

90. minut - Tri minuta će se još igrati na "Parkenu".

86. minut - Mogla je prednost Danske vrlo lako da bude i ubedljivija. Jer, u dobroj poziciji je bio Dorgu, imao je vremena da se namesti, no nije bio precizan, pa je lopta otišla preko gola.

80. minut - Do kraja će Srbija igrati sa tri napadača, jer je Birmančevića zamenio Đorđe Jovanović. Ubacio je Piksi sve najofanzivnije što ima, pa sada ostaje da se vidi hoće li to dati neki rezultat.

76. minut - Sevnula je opasna kontra Danske - dugo je loptu vukao Hejbjerg, poslao je loptu ka Isaksenu, ali na sreću po našu selekciju, Strahinja Pavlović je pravovremeno intervenisao i sprečio opasnost.

71. minut - U kratkom vremenskom intervalu tri žuta kartona su dobili fudbaleri Srbije - Kris Kavana je opomenuo Lukića, Mitrovića i Pavlovića.

64. minut - Nema Piksi šta da čeka, pa će u nastavku igrati sa dva napadača. Ratkov je zamenio Samardžića, dok je promena izvršena i na desnom boku - Nedeljkovića je zamenio Stefan Mitrović.

61. minut - GOOOOL! DANCI IMAJU 2:0! Dugo je trajala ova akcija Danske, loše su naši fudbaleri reagovali u poslednjoj liniji, pa je u kazneni prostor ušao Kristijansen i uputio je veoma dobar centaršut. A onda - trenutak magije! Jusuf Poulsen je uhvatio makazice i postigao prelep gol.

60. minut - Dve promene je izvršio selektor Danske - izašli su Nergard i strelac jedinog gola Grenbek, dok su na terenu Hjulmand i Isaksen.

58. minut - Više je lopta na polovini protivnika, uspevaju naši fudbaleri da nanižu nekoliko dobrih dodavanja, ali se sve, nažalost, završava ispred kaznenog prostora Danske.

52. minut - Posle duže vremena pokušaj Srbije - Živković je pokušao iz prve da matira Šnajhela, međutim iskusni golman nije imao previše problema. Da li je ovo nagoveštaj mnogo bolje igre "orlova"?

49. minut - Evo i prvog žutog kartona na utakmici, dobio ga je Andersen posle oštrog faula.

46. minut - Nastavljen je meč. Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izvršio je jednu promenu, pa je umesto Grujića ubacio Andriju Živkovića.

Prvo poluvreme: Danska - Srbija 1:0

KRAJ POLUVREMENA! Danska je terensku inicijativu krunisala golom Grenbeka, dok je Srbija u većem delu prvog dela bila inferiorna. Moraće "orlovi" mnogo hrabrije u drugom poluvremenu ako žele u Kopenhagenu do pozitivnog rezultata.

45. minut - Još tri minuta će se igrati u prvom poluvremenu.

36. minut - GOOOL! VODI DANSKA - 1:0! Loše su naši fudbaleri reagovali na desnoj strani, izgubili smo loptu gde su bili Eraković i Nedeljković, potom je sevnula brza akcija Danaca, sve se igralo na jedan dodir, a posle pasa Poulsena mrežu Rajkovića je zatresao Grenbek.

29. minut - Još jednom je moglo da bude opasno posle prekida, jer su Danci na 20-ak metara od našeg gola izborili slobodan udarac, koji je izveo Eriksen, ali je dobro u živom zidu skočio Grujić i loptu je poslao u korner.

23. minut - Dve šanse pred dva gola u kratkom razmaku. Najpre su se "orlovi" odbranili posle pokušaja Eriksena, koji je izblokiran, da bi na drugoj strani pretio Samardžić. Dugo je vukao loptu i pokušao sa distance - bio je to precizan udarac koji je zaustavio Šmajhel.

19. minut - Prvi pokušaj "orlova" na ovom meču. Dugo je vukao loptu Pavlović, koji je imao prostor ispred sebe i okušao je udarac, međutim njegov pokušaj desnom nogom otišao je daleko van okvira gola.

15. minut - Danci su ponovo zapretili i posle kornera, kada je Eriksen ponovo uputio opasan centaršut, međutim uspeli su naši fudbaleri da otklone opasnost.

13. minut - Bilo je sada opasno pred golom Srbije. Odlično je slobodan udarac izveo Eriksen, još bolje je skočio Vestergard, čiji je udarac glavom otišao pored gola.

10. minut - Odlično su postavljeni naši defanzivci od samog starta, pa može da raduje činjenica da Pavlović i Milenković lako dobijaju duele sa protivnicima.

5. minut - Rasplamsala se borba u Kopenhagenu, mada šansi i dalje nema, ali snažnih duela i te kako ima, dok je od starta agilan i raspoložen Veljko Birmančević, koji sve češće dobija loptu na levoj strani.

1. minut - Počeo je meč na "Parkenu", na kom vlada izuzetna atmosfera.

DANSKA - SRBIJA 2:0 (1:0)

Stadion: "Parken". Strelci: Grenbek u 37. i Poulsen u 61. minutu. Sudija: Kris Kavana (Engleska). Žuti kartoni: Andersen, V. Kristijansen (Danska), Lukić, S. Mitrović, Pavlović (Srbija).

DANSKA: Šmajhel - R. Kristensen, Vestergard, Andersen - Ba, Hejbjerg, Nergard (od 60. Hjulmand), V. Kristijansen (od 82. Frendrup) - Grenbek (od 60. Isaksen), Poulsen (od 69. Vind), Eriksen (od 68. Dorgu).

SRBIJA: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković (od 64. S. Mitrović), I. Ilić, Grujić (od 46. Živković), Lukić (od 72. Belić), Birmančević (od 80. Jovanović) - Samardžić (od 64. Ratkov) - Jović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati