Fudbal

Direktno.rs

04. 09. 2024. 11:52 28

Tanjga o Piksiju: Sujetni, arogantni, preplaćeni i nestručni "Mister"

Miroslav Tanjga je žestoko reagovao posle smene u FSS i "opleo" po selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

Obraćanje Miroslava Tanjge prenosimo u celosti:

- Radi zaštite ličnog i profesionalnog integriteta, kao i integriteta FSS ili bar onoga što je od njega ostalo, primoran sam da reagujem i podsetim javnost da je rezultat ostvaren u Nemačkoj za nas bio katastrofalan. O tome sam javno govorio pred nadležnim telima FSS i srpskim medijima, jer je to nepobitna istina, što mi je uzeto za greh - stoji u uvodu.

Nastavio je da se osvrće na rezultate:

- Taj neuspeh ne može da se brani ucenama, već preuzimanjem lične odgovornosti bez obzira na visine ugovora selektora i njegovih direktora. Sujeta, osionost i nedostatak samokritike preplaćenih "stručnjaka" dovela je do toga da nam se najbolja selekcija za kratko vreme prepolovi. Igrači su bili i ostaju žrtve njegove nestručnosti i arogancije - dodao je.

Zatim još direktnije po Piksiju:

- On se nažalost najmanje bavio trenerskim poslom, igračima i taktikom, a najviše kadrovanjem u savezu. Svuda je video zaveru, sklanjao je sve koji ne misle kao on, a okružio se ljudima koji ga zovu "Mister" i koji hrane prenaglašen ego. I uvek su drugi krivi, svi osim njega - oštar je Tanjga.

Tu je i poruka za rukovodioce:

- Razočaran sam nedostatkom autoriteta predsednika i članova IO da se suprotstave samovolji i ucenama egocentričnog i samozaljubljenog selektora. Kao neko ko se tek vratio u srpski fudbal osećam se zatečeno načinom na koji savez u Srbiji funkcioniše, gde se selektor ponaša kao predsednik saveza, a članovi IO kao puki poslušnici i dizači ruku. Očigledno je da smo za loše rezultate u Nemačkoj jedino krivi generalni sekretar i ja. Ako će ta odluka spasiti srpski fudbal ja sam spreman da platim tu cenu - nastavio je u sličnom tonu.

- Definitivno, mi imamo odlične igrače, ali i katastrofalno stručno vođenje. Fudbalska javnost to dobro prepoznaje, za razliku od profesionalnih dizača ruku koji to ne znaju, ne žele ili ne smeju da vide. Reprezentativcima želim sreću i uspeh u Ligi Nacija - zaključio je Miroslav Tanjga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati