Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

30. 08. 2024. 09:46 5

Partizanova liga su ekipe iz Andore, Gibraltara...

Samo pet klubova ove sezone ispalo je iz sva tri evropska takmičenja i nije uspelo da dođe makar do grupne faze Lige konferencije.

Partizan je u "odabranom" evropskom društvu ove sezone, na žalost po negativnom kriterijumu. Crno-beli su jedna od samo pet ekipa koja je uspela da ispadne iz sva tri evropska klupska takmičenja u sezoni 2024/25.

Podsetimo, krenuo je Partizan od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, gde ga je eliminisao ukrajinski Dinamo Kijev. Potom je ekipa Aleksandra Stanojevića ispala i iz Lige Evrope, bolji je bio švajcarski Lugano.

Na kraju, evropski brodolom za ekipu iz Humske završio se u plej-ofu za Ligu konferencije, kad je Beograđane nadigrao i belgijski Gent.

Ovaj "podvig" načinilo je još samo četiri tima ove sezone, daleko slabijeg renomea od Partizana: Santa Koloma (Andora), Panevežis (Litvanija), Ki Klaksvik (Farska Ostrva) i Linkoln (Gibraltar).

Santa Koloma je najpre uspela da eliminiše Balkani iz tzv. Kosova, ali je zatim redom ispadala iz Lige šampiona od danskog Mitjilanda, iz Lige Evrope od letonskog RFS-a i iz Lige konferencije od Vikingura.

Panevežis je kao prvak Litvanije bio bolji od Helsinkija, ali je iz kvalifikacija za Ligu šampiona ispao od poljske Jagelonije, iz Lige Evrope od Makabija iz Tel Aviva i na kraju iz Lige konferencije od velškog TNS-a.

Ništa bolje nije prošao ni Ki Klaksvik. Farani su najpre bili bolji od luksemburškog Diferdanža, ali su usledile eliminacije iz Lige šampiona od švedskog Malmea, iz Lige Evrope od Borca iz Banjaluke i iz Lige konferencije od HJK Helsinkija.

Na kraju, ista sudbina zadesila je najbolju ekipu Gibraltara Linkoln, koji je najpre bio bolji od malteškog Hamruna, ali su usledili neuspesi u Ligi šampiona protiv azerbejdžanskog Karabaga, u Ligi Evrope protiv beloruskog Dinama iz Minska i Ligi konferencije od severnoirskog Larna.

Činjenica je da su rivali Partizana bili daleko jači od ekipa sa kojima su se sastajali pomenuti klubovi, ali je isto tako činjenica da za crno-bele ne smeju da budu nepremostive prepreke ekipe kao što su Lugano i Gent.

Bilo kako bilo, ostaće upisano da se ekipa Aleksandra Stanojevića našla u društvu apsolutnih gubitnika. Isto tako, Santa Koloma, Panevežis, Ki Klaksvik i Linkoln su makar na prvom stepeniku uspeli da eliminišu jednog rivala…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati