Fudbal

Direktno.rs

18. 08. 2024. 00:13 1

Barsa bila u problemu, a onda se pojavio Levandovski

Fudbaleri Barselone savladali su Valensiju na "Mestalji" sa 1:2 (1:1) u prvom kolu La lige.

Nije sve išlo tako glatko za Barselonu pošto su bili na ivici ponora pri minimalnoj prednosti Valensije. Ipak, postizali su golove tačno onda kada je to bilo najgore za "slepe miševe", te kada su oni bili u boljem momentumu.

Domaćin je poveo preko Uga Dura čije je kretanje bilo dovoljno pažljivo da u 44. minutu izbegne ofsajd koji je isprva dosuđen, posle preinačen, a zatim zakuca loptu iza leđa Mark-Andre ter Štegena.

Ali, usledila je nešto duža nadoknada koju Barselona iskoristila da preko Roberta Levandovskog posle odličnog ubacivanja i asistencije Lamina Jamala poravna rezultat. Pre toga su Katalonci preživeli stopostotnu šansu u trećem minutu nadoknade kada je Ugo Duro lako mogao do novog gola, ali je Pau Kubarsi intervenisao na gol-liniji. Isti igrač je ranije tokom duela mogao da postigne autogol da ga nije spasio Ter Štegen.

Samo što je krenulo drugo poluvreme, Rafinja je iskoristio prostor da se postavi ispred Kristijana Moskere koji nije bio dovoljno oprezan, udario ga je po nozi, a Brazilac jedva dočekao da padne. Penal bez dileme i to Levandovski pretvara u svoj drugi gol večeri perfektnim penalom.

Provukla se tako Barselona koja nije bila dominantnija u prvoj utakmici Hansija Flika na klupi "blaugrane", ali tri boda su u džepu. S druge strane, Valensija je izgledala dosta dobro u prvom delu, no u nastavku nisu bili približno opasni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati