Fudbal

Milan Zarić

25. 07. 2024. 22:23 0

ŠTETA Voša pala u finišu: Ajaks u 87. minutu do pobede!

Fudbaleri Vojvodine nisu, nažalost, uspeli da naprave iznenađenje u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su u Amsterdamu poraženi od Ajaksa sa 1:0. Gol odluke "kopljanici" su dali u 87. minutu.

Novosađani su kao autsajderi ušli u meč na "Johan Krojf Areni", ali su odigrali veoma hrabro, u nekim momentima su imali i sreće, ali ih je ona i izdala u drugom delu, kada je Vukanović pogodio stativu, nakon čega su kažnjeni, pa je domaćin golom Van den Bomena došao do pobede.

Bili su izabranici Božidara Bandovića veoma dobro postavljeni na početku meča, pa Ajaks dugo nije uspeo da dođe do šanse. Prvu priliku na meču Holanđani su imali u 30. minutu, kada je Kristijan Rasmusen imao dosta prostora, namestio se i šutirao, no istakao se odlični Carević.

Četiri minuta kasnije Vojvodina je imala i sreće, budući da je u kaznenom prostoru Kenet Tejlor primio loptu i šutirao, ali je pogodio samo prečku, pa se rezultat nije menjao. Rezultat je ostao nepromenjen i posle pokušaja Tejlora i Forbsa, kada su defanzivci "lala" bili na visini zadatka i odlično su blokirali udarce, pa se na poluvreme otišlo bez golova - 0:0.

Dugo u drugom poluvremenu nije bilo šansi, a prvu veliku imala je Vojvodina, koja je vrlo lako mogla do prednosti u 73. minutu. Jer, tada je pokušao iz kaznenog prostora Aleksa Vukanović, međutim nije bio dovoljno skoncentrisan, pa je pogodio stativu.

I taj promašaj je skupo koštao Vojvodinu, koja je poklekla u 87. minutu. Tada je posle centaršuta Gotsa najbolje skočio Branko van den Bomen i glavom je od stative savladao Carevića za 1:0.

Novosađani posle toga nisu uspeli da se vrate, bio je to preveliki šok za njih, pa su doživeli poraz. Šansu za čudo imaće, ipak, sledećeg četvrtka, kada će u revanšu dočekati Ajaks i pokušaće da prođu u narednu rundu na megdan Panatinaikosu ili Botevu (prvi meč 2:1 za Grke).

Ne uspeju li, pak, u tome, takmičenje će nastaviti u kvalifikacijama za Ligu konferencija, i to protiv boljeg iz dvomeča Maribor - Univerzitatea Krajova (prvi duel 2:0 za Slovence).

AJAKS - VOJVODINA 1:0 (0:0)

Stadion: "Johan Krojf Arena". Gledalaca: 53.390. Strelac: Van den Bomen u 87. minutu. Sudija: Sezar Soto Grado (Španija). Žuti kartoni: Bas, Akpom, Tejlor (Ajaks), Crnomarković, Petrović (Vojvodina).

AJAKS: Pasver - Renš, Šutalo, Bas, Hato - Fic-Džim (od 62. Berghuis), Henderson, Tejlor (od 74. Van den Bomen) - Rasmusen (od 62. Gots), Akpom (od 74. Rajkhof), Forbs (od 84. Banel).

VOJVODINA: Carević - Butean, Sičenđe, Crnomarković (od 79. Korać), Lukas Baros - Ivanović (od 71. Vukanović), Petrović, Savićević (od 82. Đorđević) - Dele (od 79. Nikolić), Poletanović, Zadi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati