Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

21. 06. 2024. 13:14 4

Predsednik FS Hrvatske povike "Ubij Srbina" nije čuo ni video?!

Mnogo bure podiglo se zbog ponašanja navijača na utakmici Hrvatske i Albanije kojom je otvoreno drugo kolo grupne faze na Evropskom prvenstvu. U 59. minutu meča sa tribina su navijači oba tima složno uzvikivali "Ubij, ubij, ubij Srbina".

Prva reakcija iz Srbije, izjava generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića za RTS bila je da će "Srbija istupiti sa Eura ako FS Hrvatske i FS Albanije ne budu kažnjeni".

Zvanična reakcija bila je primerenija situaciji - pismo generalnom sekretaru UEFA Teodoru Teodorakisu u kome je navedeno da je sudija propustio da primeni preporuku "tri koraka" za ovakve situacije i upozori navijače ili čak i prekine meč na kratko.

Očekivano, reakcija UEFA nije izostala. Protiv oba saveza je pokrenuta istraga zbog rasizma.

I dok je potvrdio ono što znamo - da je postupak pokrenut, predsednik FS Hrvatske Marijan Kustić kaže da on ove pokliče sa tribina - nije čuo i video!

- Postupak je pokrenut. Mi smo uvek naglašavali da FSH osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju. U prvoj utakmici smo imali primedbe od strane delegata na nekoliko baklji i čaša koje su ubačene, ali nemojmo sada prebacivati nekome nešto - rekao je Kustić i nastavio:

- Postupak je otvoren, pa neka oni dokažu da je zaista bilo tako. Ja lično nisam video, osim što su neki strani mediji pisali o tome. Želim ovim putem da se zahvalim svim našim navijačima. Okupiti 100.000 naših navijača, zaista čestitam na tome.

FS Hrvatske je kažnjen i nakon prvog meča, duela protiv Španije, zbog nedoličnog ponašanja navijača i to novčano sa 89.000 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati