Fudbal

M. Z.

16. 06. 2024. 19:51 2

Slovenci zaledili Dansku i uzeli bod: Idealno za Srbiju!

Fudbaleri Slovenije su napravili malo iznenađenje u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva, pošto su remizirali sa Danskom - 1:1. Nema dileme da je ovaj rezultat idealan i za Srbiju, koja će upravo sa ova dva protivnika igrati u naredna dva kola i sa Dancima i Slovencima će se boriti za plasman u osminu finala Eura.

Danci su u duel ušli kao favoriti i tu ulogu su potvrdili samo u prvom poluvremenu, u kom su dominirali, dok su Slovenci apsolutno bili bolji u nastavku, te su na kraju i zasluženo došli do boda.

Skandinavci su od početka meča imali terensku inicijativu i više loptu u posedu, ali je prvu šansu na meču imala Slovenija, kada je u 16. minutu Benjamin Šeško poslao projektil sa distance, no zamalo je bio neprecizan.

A onda, samo minut kasnije - hladan tuš za Slovence. Tako se u 17. minutu Hejlund izborio za aut, brzo su ga izveli Danci, Vind je posle ubačene lopte petom dodao do Kristijana Eriksena, a čovek koji je pre tri godine kolabirao na terenu lako je matirao Oblaka i doneo je prednost Danskoj - 1:0.

Nastavili su Danci da dominiraju i u nasatvku poluvremena, dobru šansu je imao u 43. minutu Eriksen, koji je bio zvezda meča, samo što je tada njegov udarac otišao preko gola.

Stoga je i rezultat ostao nepromenjen do kraja poluvremena, da bismo u nastavku videli potpuno drugačiju priču na terenu. Slovenci su napali i u dva navrata su tražili penal, ali od toga nije bilo ništa, pošto je u oba navrata švajcarski sudija Sandro Šerer samo odmahnuo rukom, a tu njegovu odluku je i potvrđivao VAR.

Danci su u 65. minutu mogli da dupliraju prednost, ali je udarac Hejlunda išao pravo u ruke Oblaka, dok je dva minuta kasnije bilo opasno pred golom Danske, međutim udarac Gnezde Čerina je otišao malo pored gola.

I to je bio samo početak napada "zmajčeka", budući da je u 75. minutu Andraž Šporar ispratio centaršut iz slobodnog udarca i iz blizine je tukao pored gola. Minut kasnije je u šansi bio i Benjamin Šeško koji je dobio loptu i šutirao sa distance iz prve, ali nije imao ni sreće, pa je Šmajhela i Dance tada spasila stative.

No, odbrane u 76. minutu nije bilo. Tada je posle kornera lopta samo nakratko izbačena, došla je do Janže, kome je "sela" na levu nogu, na putu do mreže je zakačila nekog iz odbrane Danske i završila je iza leđa golmana Kaspera Šmajhela za 1:1. Popuno zasluženo.

I kao da se tim golom Slovenci nisu zadovoljili, pa su samo dva minuta kasnije imali još jednu šansu, ponovo je u prilici bio Andraž Šporar, no realizacija je bila loša, te su Danci "preživeli".

Ujedno, to je bila i poslednja velika šansa, meč je na kraju okončan remijem, što i te kako odgovara Srbiji, koja večeras od 21 sat igra sa Engleskom. Napomenimo i to, Srbija će, posle meča sa Gordim Albionom, u četvrtak od 15 sati igrati sa Slovenijom, dok je za 25. jun zakazan meč sa Danskom.

SLOVENIJA - DANSKA 1:1 (0:1)

Stadion: "MHP Arena" u Štugartu. Strelci: Janža u 77. minutu za Sloveniju, a Eriksen u 17. za Dansku. Sudija: Sandro Šerer (Švajcarska). Žuti kartoni: Stojanović, Celar (Slovenija), Hjulmand (Danska).

SLOVENIJA: Oblak - Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža - Stojanović (od 67. Verbič), Gnezda Čerin, Elšnik (od 75. Gorenc Stanković), Mlakar (od 75. Celar) - Šporar (od 90+5. Brekalo), Šeško (od 90+5. Kurtić).

DANSKA: Šmajhel - Kristensen, Andersen, Vestergard - Ba, Hjulmand (od 89. Dilejni), Hejbjerg (od 83. Norgard), Kristijansen (od 78. Mele) - Eriksen - Vind (od 83. Dolberg), Hejlund (od 83. Poulsen).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Prevrtljiv pas

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati