Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

12. 06. 2024. 15:30 4

Gudelj: Hoćemo da pobedimo Englesku, nego šta!

Posle dve teške povrede Nemanja Gudelj ponovo gazi! Još od majskih dana u dresu državnog tima, posle bezbroj krugova u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, ponovo je na terenu.

Spreman da od iznese ulogu startera u izvesnih 270 minuta u Nemačkoj. Prvih 90 već u nedelju, i to protiv Engleske.

- Očekuje nas velika utakmica, za oba tima. Naravno, sve će biti velike na predstojećem turniru. I ne libim se da kažem - igraćemo u svakom meču na pobedu! Ne plašimo se nikoga, naprotiv. Fokusirani smo na nas, znamo da i Englezi pričaju o Srbiji, kao i mi o njima. Srbija hoće da uradi dobre stvari! - razbio je u startu dileme Nemanja Gudelj o dometima ekipe.

Uz dodatno objašnjenje, ponosan na brzi povratak fudbalu.

- Osećam se odlično, oporavio sam se brzo, imao odličan tim, reprezentaciju, privatnu ekipu iza sebe! Koleno je spremno, moja uloga uvek zavisi od Mistera, ako budem igrao, gde ću da igram.

Engleski novinari, iz Skaj sporta i Sana, pokazali su veliki reprekt prema "orlovima". Bez želje da rečju minimiziraju ili potcene srpski tim.

- Engleska jeste favorit, međutim naša je želja da na najbolji način predstavlimo Srbiju. Naravno, verujemo u pobedu nad Engleskom! I ne samo nad Englezima, već svakom reprezentacijom na turniru. Naša koncentracija isključio je okrenuta ka terenu, maksimalno se spremamo. Uvažavamo Engesku, ima sjajan tim, nekoliko mladih fudbalera, spremnih da se upuste u maksimalnu borbu.

Deklamovao je novinar Skaja prezimena Mitrović, Vlahović, sipao komplimente celom timu.

- Reč je o fudbalerima spremnim da postižu golove. Imamo kvalitetne reprezentativce u napadu, odbrani i srednjem redu takođe. Potrudićemo se da maksimalno spremni dočekamo meč sa Engleskom, da na treninzima na najbolji način pripremimo utakmicu. Imamo zavidan potencijal.

Umeo je i Nemanja Gudelj da pogodi - iz slobodnog udarca, sa pozicije ispred kaznenog prostora. Možda nedelja bude prilika da reprezentativca Srbije zapamte i Englezi.

- Ako bude prostora za udarac za distance, probaću. Spreman sam na sve i ako bude prilika za udarac.

Uporni Englezi tražili su dodatni komentar o učinku Aleksandra Mitrovića.

- Determinacija gola, moćan u kaznenom prostoru, spreman da iskoristi svaku šansu! Spreman je da iskoristi svaku šansu, procentualno 60 do 70 odsto lopti iz kaznenog prostora završi u mreži golmana.

Pojasnio je još jedan detalj Nemanja Gudelj.

- Veliki je ulog, utakmica na startu prvenstva nosi specifičnu važnost. Uvek se fokusiramo na naredni meč, ko god da je rival! Gledamo više na sebe, fokusiramo se, spremni da izvučemo maksimum i zabeležimo uspeh.

Raste polako atmosfera i pred start takmičenja u Nemačkoj. Srpski tim, ma koliko posustao poslednjih godina, ponovo je u fokusu.

- Naučili smo mnogo od Katara, mnogo smo iskusniji, spremniji. Naša grupa je ista, takođe, i stručni štab, spremni smo da pružimo korak napred. Iskusniji smo i ima više nade i šanse za bolji uspeh, nego na Svetskom prvenstvu u Kataru.

O Englezima još jedan detalj.

- Ne očekujem ekstra posao, ne znam šta bi to moglo da bude… Ne odlučuje meč sa Engleskom, možda i bitniji slede kasnije. Prva je najbitnija, jer je sledeća potom idu i ostale. O manama Engleza teško možemo da pričamo, nismo ni fokusirani ko će od nas da igra. Na naš rad, trening…

Selektor uporno ponavlja - znam tim za Englesku - znaju li srpski reprezentativci ko će da počne meč u nedelju na "Šalke areni"?

- Lično ne znam ko će da igra, na treninzima ćemo da saznamo više detalja biće naš prvi trening u Nemačkoj.

Uz staru dohotomiju - na poziciji zadnjeg veznog, ili štopera?

- Osećam se, od malena, kao zadnji vezni. I ta pozicija meni odgovara najviše, u klubu igram zadnjeg veznog, štopera u Bredi sam igrao, otac mi je pomogao da usavršim. Spreman sam da odigram i šta bude trebalo, beka, čak i na gol da stanem! Selektor odlučuje…

I za kraj interesantno pitanje - ako ima pravo da bira jednu pobedu u grupi, protiv kojeg rivala bi se Nemanja Gudelj najviše radovao?

- Ne mogu da odgovorim konkretno… Pobedio bih sve tri! Posle Engleske, biće najbitnija Slovenija, posle Danska, potom i trijumf nad rivalom u osmini finala - sa osmehom na licu zaključio je Nemanja Gudelj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati