Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

06. 06. 2024. 18:59 8

Slede tektonske promene u Partizanu?

Tišina mahom ne sluti na dobro, ali ona koja u prethodnih desetak dana vlada među crno-belima suprotno je od crnih slutnji navijača Partizana, zaokupljenih dešavanjima u klubu koji podržavaju. Kako Telegraf saznaje, klub iz Humske će u naredne dve sedmice, retroaktivno, "zapljusnuti" korenite promene na svim nivoima, od upravljačkog-organizacionog, preko sportskog sektora, stručnog dela prvog tima, pa do omladinske škole, kao baze kompletnog kluba, i na tome se uveliko radi već dobrih mesec dana!

To praktično znači da će Partizan, posle skoro deset godina, biti gotovo u potpunosti reformisan u svim sektorima kluba bez izuzetka. Prevashodno klub iz Humske će imenovati novi upravljački kadar, odnosno novi Upravni odbor, maksimalno pojačan uglednim, imućnim ljudima iz sveta biznisa, koji bi trebalo da garantuju stabilnost i uspešno poslovanje velikana, bez trzavica. Takođe, u sastav novih čelnika će biti kooptirani i ugledni sportski radnici, neki od njih sa istorijskom povezanošću i biografijom upravo u Partizanu.

Možda je navijačima i javnosti delovalo da je klub "paralisan", da se posle osvajanja drugog mesta i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona posle sedam godina, ništa značajnije ne dešava u Partizanu, no, istina je potpuno drugačija.

U minulih tri sedmice u Humskoj je i te kako frekventno, a nagoveštaj da se nešto "pomera u senci" doneo je povratak Milana Smiljanica u omladinsku školu, na mesto trenera omladinske selekcije. Takođe, još nekolicina bivših asova je u poodmaklim pregovorima u vezi sa povratkom u Partizan, jer žele da pomognu i stave se na raspolaganje u trenucima kada je klubu i najpotrebnije. A, upravo je škola procenjena kao "žila kucavica", baza koja je decenijska lična karta i najsigurniji izvor prihoda velikana.

Uporedo sa reorganizacijom akademije, u Humskoj slažu kockice rukovodećeg dela kluba, odnosno sportskog sektora, a u najkraćem mogućem roku će upravo novoformirani sastav pomenuta dva sektora imenovati i novog šefa stručnog štaba.

Novi UO bira novi sportski sektor i struku

Na tome se takođe uveliko radi, Partizan u opticaju ima nekoliko kandidata (među kojima su i stranci) i kada jedan od njih dobije punu podršku, sve službe kluba će, u saradnji sa novim šefom struke, energiju usmeriti na prelazni rok i angažovanje igrača za evropske letnje kvalifikacije.

Poseban akcenat je stavljen na vraćenje ugleda Partizana u institucijama, u Fudbalskom savezu Srbije i Sudijskoj organizaciji, u kojima crno-beli u minulom periodu ili nisu imali ni blizu ravnopravan tretman ili nekada ni imali ni pravo glasa. Koraci na tom planu se takođe uveliko preduzimaju.

Sve u svemu, zatišje u Partizanu trebalo bi da donese buru i - bolje, mnogo bolje dane za velikana iz Humske ulice...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati