Fudbal

[ Izvor: Sport Klub ]

31. 05. 2024. 08:53 5

Skandal u srpskom fudbalu: Sumnjiv meč u Ivanjici

Dok je srpskog fudbala, nema odmora... UEFA radari upisaće i u majskim danima prekovremene sate - posle pet prvoligaških, stigla je dojava o sumnjama i na ishod superligaškog meča. Utakmica 37. kola Super lige, Javor Matis – OFK Železničar označena je sumnjivom! I to njen konačan ishod - remi!

Do Sport kluba su još u četvrtak stigle informacije da je ka Beogradu otpremljen dopis o povećanom interesovanju učesnika u klađenju za utakmicu poslednjeg superligaškog vikenda. Navodno, najveći broj uplata kretao se u ravni prognoze remija i kako je meč završen rezultatom 1:1 predmet je prosleđen disciplinskom inspektoru Fudbalskog saveza Srbije.

Kako se saznaje, materijal i izveštaji o uplatama na utakmicu označenu kao „derbi začelja“, nalaze se i dalje u rukama Bogdana Đurđevića. Oficir za integritet, prema proceduri, trebalo bi predmet da prosledi članovima Disciplinske i etičke komisije Ivana Nikolića. Prvi „disciplinac“ ionako ovih dana ima hrpu izveštaja o sumnjivim utakmicama Prve lige i teško da će ivanjički skoro ući u proceduru…

Slučaj sumnjive utakmice Javor Matis - OFK Železničar (1:1) delikatniji je od prethodnih.

Ivanjičanima su u konačnom zbiru, posle pobede Novog Pazara nad niškim Radničkim, tri boda garantovala opstanak. Pančevačkom timu dovoljan je bio remi za baraž, a posebno zainteresovana strana za ishod utakmice na stadionu kraj Moravice bio je – Voždovac. Pobeda Javor Matisa ostavila bi Beograđane u elitnom rangu...

Navodno, u prijavi UEFA izražene su sumnje u dogovor oba tima. Zato su pod sumnjom i Javor Matis i Železničar, ali o svemu trebalo bi da se izjasne organi srpske kuće fudbala.

Disciplinska i etička komisija FSS rešavaće u narednim danima sumnjive utakmice Prve lige: Tekstilac - Mladost GAT, Tekstillac - OFK Vršac, GFK Dubočica - Mladost GAT i GFK Dubočica - OFK Vršac.

U februaru je novobeogradski Radnički kažnjen oduzimanjem šest bodova zbog nameštanja utakmice sa Tekstilcem (0:5).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati