Fudbal

[ Izvor: Sport Klub ]

27. 05. 2024. 17:49 8

Rat u FSS: Nedimović protiv Piksijevog ugovora

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović, nije dao podršku novom ugovoru selektoru Draganu Stojkoviću.

Jedan od ključnih ljudi fudbalskog sistema, nije se ni pojavio na sednici Izvršnog odbora u Staroj Pazovi, piše Sport Klub.

Nedimović je propustio i kasniju sesiju Skupštine Fudbalskog saveza Srbije. Nedolazak potpredsednika srpske kuće fudbala potvrdio je priče da Nedimović i Stojković nisu u dobrim odnosima. I da ne misle uskoro da se "mire".

Potpredsednika, čija ovlašćenja su značajnija od ostalih članova srpske kuće fudbala, nema na poslednjim gostovanjima državnog tima. Nije se pojavio ni na dodeli Zlatne lopte Draganu Stojkoviću za prošlu godinu. Prema poslednjim informacijama, neće putovati ni na EP u Nemačkoj, kao član zvanične delegacije reprezentacija Srbije.

Iako je na pretposlednjoj sednici, Izvršni odbor FSS na predlog Branislava Nedimovića javno podržao selektora i državni tim, odnos na relaciji sa selektorom nije ni za milimetar poboljšan. Naprotiv! Jaz je ostao evidentan, potpredsednik se nije javno oglašavao, niti stavljao do znanja protivljenje ideji o Stojkovićevom ugovoru do 2026.

Nedolazak na sednicu u Staroj Pazovi, ipak, jasan je signal protivljenja obnavljanju saradnje sa Piksijem. Do poslednjeg trenutka, ugovor selektoru bio je tema unutar najužeg rukovodstva FSS. Ključna je bila diskusija oko klauzule o potencijalnom raskidu u zavisnosti od rezultata na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Uz Branislava Nedimovića, sednici fudbalske vlade nisu prisustvovali potpredsednici Janoš Žemberi i Branko Zečević i član Vladimir Petrović Pižon.

Stojković je popodne stigao u Beograd, gde bi članovima Izvršnog odbora FSS trebalo da najavi aktivnosti državnog tima pred odlazak u Nemačku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati