Fudbal

Direktno.rs

15. 05. 2024. 19:14 2

Ukida se VAR u Premijer ligi?!

Iznenađujuće vesti dolaze nam iz Premijer lige. Video tehnologija, odnosno asistent kod sudija putem ponovljenog snimka (VAR), stavlja se na glasanje i postoji velika mogućnost da se ukine u najjačoj ligi sveta.

Premijerligaški klubovi 6. juna na Skupštini staviće na glasanje predlog i ukidanju VAR-a, i to već za sledeću sezonu. Pokretač toga je Vulverhempton, a potrebno je 14 klubova da glasa "za" kako bi se ukinuo VAR.

Sudije imaju video asistenciju od 2019. godine, bilo je puno grešaka čak i pored toga, a ove sezone su pojačane kritike na VAR jer je već uveliko prošla adaptacija. Takođe, bilo je mnogo odluka koje su podigle prašinu poput one kada je Liverpul oštećen protiv Totenhema.

Vulvsi su prvi pokrenuli to pitanje i oglasili se na zvaničnom sajtu.

- Ovaj potez dolazi nakon pažljivog razmtranja i uz najveće poštovanje prema Premijer ligi i sudijskom telu. Niko nije kriv, svi samo tražimo najbolji mogući ishod za fudbal, a posle pet godina VAR-a u Premijer ligi vreme je za konstruktivnu i kritičku debatu o njenoj budućnosti - rekli su iz Vulvsa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati