Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

30. 04. 2024. 15:27 0

Peđa Stojaković primljen u Kuću slavnih

Slavni srpski košarkaš Predrag Stojaković primljen je u FIBA Kuću slavnih u generaciji 2024, zvanično je saopšteno.

Stojaković je osvajač zlatne medalje sa Svetskog prvenstva 2002. godine u Indijanapolisu, dok je sa našom reprezentacijom i godinu dana pre toga bio prvak Evrope u Istanbulu, gde je bio i proglašen za MVP-a. Takođe, imao je i značajnu NBA karijeru tokom koje je osvojio i šampionski prsten sa Dalasom 2011. godine.

Njegova karijera u NBA ipak će najbolje biti zapamćena po danima u Sakramentu od 1998. do 2006. godine, kada je u tandemu sa Divcem "mučio" Lejkerse i zamalo odlazio u finale Zapadne konferencije, kao i po dve titule najboljeg "trojkaša" na Ol-star vikendu.

Karijeru je inače počeo u Crvenoj zvezdi 1992. godine, pa se zbog rata na prostoru bivše Jugoslavije i sankcija preselio u Grčku, gde je pet godina igrao za PAOK. Dobio je i pasoš Grčke, a potom je 1998. godine otišao u NBA, nakon što je dve godine ranije izabran na draftu kao 14. pik. Osim u Kingsima, igrao je i za Indijanu, Nju Orleans, Toronto i na kraju Dalas, kome je pomogao da dođe do istorijskog prvog prstena.

Pored njega, u FIBA Kuću slavnih u ovoj klasi primljeni su i Redži Miler (SAD), Danira Nakić-Bilić, Miao Lijie (Kina), Kirk Samjuel Peni (Novi Zeland), Romen Sato (Centralnoafrička Republika), Skaidrite Smildžina-Budovska (Letonija) i trener Danijel Loeul Piterson (SAD).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati