Fudbal

Direktno.rs

06. 04. 2024. 13:47 0

Opsadno stanje: Sukob huligana Rome i Lacija (VIDEO)

Roma i Lacio igraju ove subote od 18 sati na "Olimpiku", ali u centru Rima već su počeli okršaji i to među navijačima dva kluba.

Već od ranih jutarnjih sati počela je da vlada napetost u Rimu, a u blizini stadiona došlo je do sukoba u kojem je učestvovalo oko stotinak Rominih huligana i oko 200 huligana Lacija.

Policija je bila prisiljena da koristi čak i suzavac kako bi razdvojila zaraćene strane. Pripadnici policije na kraju su uhapsili 41-godišnjeg navijača Rome, a verovatno će biti još privođenja do početka utakmice.

Na derbiju postoji vrlo visok rizik od nereda, a grad je u zoni stadiona zatvoren od petka uveče. Već u prvoj utakmici bilo je problema između navijača.

Ultrasi Rome napali su tada "lacijale" kod Ponte Milvija, ali je policija uspela da zaustavi žestoke sukobe. Zatim su u večernjim satima ultrasi Lacija izboli dvojicu navijača Rome u pabu koji posećuju navijači Rome.

Utakmice Lazija i Rome oduvek su bile posebna priča i gotovo svaki put dolazi do obračuna, što na ulicama, što na tribinama, a ni na terenu nikada nije bilo "fer i korektno".

Ovaj meč posebno je zanimljiv jer je za trenere dve ekipe - Danijelea de Rosija i Igora Tudora - debitanski kada su gradski derbiji u pitanju. De Rosi ih je kroz karijeru, naravno, imao puno kao igrač Rome, ali sada je ovo nešto sasvim drugo.

"Vučica" je peta na tabeli sa 52 boda, a Lacio sedmi sa 46 bodova. Jednima je san i dalje Liga šampiona, drugima bilo kakav izlazak u Evropu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati