Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

12. 03. 2024. 22:06 0

Sergej i Mitar u Ginisovoj knjizi rekorda!

Možda će fudbalski istoričari i statističari iskopati i neki drugi podatak, ali od večeras Ginisova knjiga svetskih rekorda piše da su tamo Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić. Naime, njihov klub, Al Hilal je ovog utorka zabeležio 28. uzastupnu pobedu, što je apsolutni rekrod u svetu fudbala.

Srpski reprezentativci su sa svojim Al Hilalom ispisali istoriju fudbala u četvrtfinalu Lige šampiona Azije pošto su savladali Al Itihad (2:0) i plasirali su u polufinale.

Računajući sva zvanična takmičenja, Al Hilalu je ovo bila 28. uzastopna pobeda! Do sada je svetski rekord držao TNS iz Velsa koji je u tamošnjem šampionatu vezao 27 pobeda. Iza su ostali Ajaks (nizovi od 26 i 25 pobeda), još jedan niz TNS-a (25), brazilska Koritiba (24), Bajern (23), Real Madrid (22)... Strašna serija Al Hilala je počela još 25. septembra u saudijskom Kupu kralja. Od tada su pobedili u još dva kupa meča, 16 utakmica saudijskog šampionata i devet utakmica Lige šampiona Azije.

Da stvari budu slađe, Al Hilal je večerašnji rekord oborio protiv najvećeg rivala Al Itihada. Slavio je 2:0 usred Džede i natrljao so na ranu najvećeg razočarenja sezone u saudijskom fudbalu. Al Itihad je (još) zvanični šampion države, letos je doveo zvezde poput Benzeme, Kantea ili Fabinja ali je debelo podbacio. Nije pomogla ni smena trenera i dolazak čuvenog Marsela Galjarda. U ligi su tek četvrti, pa je Liga šampiona bila šansa za spas sezone. Sada je i ona otišla u nepovrat...

Bilo je to jasno još posle prvog četvrtfinalnog meča u Rijadu. Al Hilal je jednostavno prejak za ljutog rivala. Ovo mu je bila četvrta pobeda u isto toliko međusobnih duela ove sezone. Prvi meč su dobili 2:0, a večeras istim rezultatom slavili i u revanšu.

Bilo je to jasno još posle prvog četvrtfinalnog meča u Rijadu. Al Hilal je jednostavno prejak za ljutog rivala. Ovo mu je bila četvrta pobeda u isto toliko međusobnih duela ove sezone. Prvi meč su dobili 2:0, a večeras istim rezultatom slavili i u revanšu. Naši reprezentativci Mitrović i Milinković Savić su bez dileme lideri rekordnog Al Hilala koji sa klupe predvodi Žorž Žezus. Srpski centarfor je postigao 31 gol na 32 meča u svim takmičenjima ove sezone dok je SMS zabeležio 10 golova i devet asistencija na 29 utakmica. Iako se večeras nisu upisali u strelce, opet su bili među najopasnijima.

Upravo je Sergej promešao odbranu domaćih i asistirao za klupsku legendu Jasira Al Šahranija u 61. minutu. Saudijski defanzivac je celu karijeru proveo u Al Hilalu i u jubilarnom 400. nastupu postigao gol koji je otvorio vrata istorije.

Tačku je u nadoknadi vremena na asistenciju Mitrovića stavio brazilski ofanzivac Malkom koji u odsustvu povređenog Nejmara zajedno sa srpskim tandemom čini udarnu snagu Al Hilala. U celom podvigu ne treba zanemariti ni doprinos najveće domaće zvezde Salema Al Davsarija, portugalskog veziste Rubena Neveša, senegalskog štopera Kalidua Kulibalija i marokanskog golmana Jasina Bonua. Letošnji skupi transferi i faraonski ugovori igračia Al Hilala donose želje rezultate.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati