Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

10. 03. 2024. 11:35 6

Nezapamćeno: Najskuplja Zvezda ne pobeđuje jače od TSC-a

Naslov „Zvezdina nezapamćena dominacija u derbiju“ osvanuo je na zvaničnom sajtu najtrofejnijeg srpskog kluba baš dok je trener Vladan Milojević pred novinarima iznosio podatke o posedu lopte i broju šuteva. To ne ulazi u tabelu, a suština je da je iza Crvene zvezde još jedan rezultatski podbačaj i dodatno komplikovanje situacije u šampionskoj trci.

Jedino iz kategorije „nezapamćeno“ u ovoj sezoni je da najskuplji tim u istoriji Crvene zvezde od avgusta do marta nije uspeo da savlada ekipe iznad kvaliteta TSC-a. Nedavna pobeda u Bačkoj Topoli kotira se kao najvrednije dostignuće u zvaničnim mečevima preplaćene družine sa Marakane.

U Ligi šampiona igrali su 2:2 sa Jang bojsom u Beogradu i izgubili u Bernu (0:2), ostali bez evropskog proleća u direktnim duelima sa jeftinijim timom. U večitim derbijima imaju poraz i remi, nalaze se na drugom mestu na tabeli i to je činjenično stanje.

Priče o nesreći i promašenim šansama servirane su i posle eliminacije u Švajcarskoj, a na Marakani i dalje ne uspevaju da od igrača koje su Marin i Terzić izabrali letos stvore celinu koja postiže, a prima manje golova u najbitnijim utakmicama.

Naslovom o „nezamapćenoj dominaciji u derbiju“ potcenjuje se 3:0 protiv Partizana u 30. minutu 88. večitog derbija aprila 1991, šou Dejana Stankovića i Perice Ognjenovića u trijumfu od 4:0, Džajiveća generacija za 6:1 iz 1968, kao i brojne pobede u sudbonosnim trenucima za takmičarske ambicije.

Potrčao je PR sektor kluba da objasni zvezdašima kako je ekipa dominirala protiv Partizana. I bez tog sufliranja videli su to i oni, kao i novinari, pa niko i bez neveštog centaršuta na zvaničnom sajtu kluba ne bi doneo ocenu da crveno-beli nisu bili daleko bliži pobedi.

Milojevićev tim igra bolje nego Baharov, ali povratnik na klupu pojedinim potezima počinje da podseća na Izraelca. I on je čitao posle prvenstvenog remija statističke kategorije pred novinarima, koristio Srđana Mijailovića na poziciji desnog beka...

Imali su daleko bolje brojke Salcburg, Jang bojs i Kopenhagen, pa ih je Milojević prolazio i pokazivao da je odličan taktičar i da zna da igra na rezultat. I zato sada ne bi trebalo da ga uljuljkaju i zavaraju priče o utisku, kako je ovo zapravo moralna pobeda Crvene zvezde.

Ovo je bio kiks. Crvena zvezda je igrala večiti derbi na domaćem terenu pred punim stadionom i propustila veliku šansu da dođe do liderske pozicije.

Sada je sve teže, ali ništa nije izgubljeno. Nastavlja se borba za prvo mesto posle 30 kola i domaćinstvo u trećem večitom derbiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati