Fudbal

M. Z.

11. 02. 2024. 16:56 0

Vest Hem osramoćen: Arsenal mu dao 6 komada!

Fudbaleri Arsenala do nogu su potukli Vest Hem u meču 24. kola Premijer lige, pošto su u gostima deklasirali "čekićare" sa čak 6:0.

Trebalo je da ovo bude jedan od derbija kola i sudar ljutih londonskih rivala, međutim tim Mikela Artete se potrudio da utakmice bude lišena bilo kakve neizvesnosti.

Arsenal je sve dileme oko konačnog pobednika rešio u prvom poluvremenu, tačnije za 15 minuta, za koliko je rivalu dao čak četiri gola i naterao mnoge navijače Vest Hema da već tada napuste stadion.

Mreže su mirovale do 32. minuta, a onda je krenula kanonada. Otvorio ju je defnazivac Vilijam Saliba, koji se najbolje snašao posle kornera koji je izveo Deklan Rajs, pa je loptu poslao pod prečku gola koji je čuveo Alfons Areola.

Na novi gol se čekalo do 41. minuta, kada je golman Vest Hema skrivio penal. Kreg Pouson je pokazao na belu tačku, tu njegovu odluku je potvrdio i VAR, pa je odgovornost preuzeo Bukajo Saka. I pogodio preciznim udarcem uz levu stativu za 0:2.

Tri minuta kasnije u strelce se upisao i Gabijel - defanzivac Arsenala je pogodio posle centaršuta iz slobodnog udarca Deklana Rajsa, da bi na 0:4 u prvom poluvremenu povisio Leandro Trosar, koji je rutinski zatresao mrežu posle asistencije Martina Odegarda.

Iako je Arsenal već u prvih 45 minuta sve rešio, stajanja nije bilo, pa je Areola još dva puta morao da vadi loptu iz mreže.

Seriju golova je u 63. minutu nastavio Bukajo Saka posle dodavanja Martina Odegarda, da bi tačku na meč tri minuta kasnije postavio Deklan Rajs, projektilom sa distance je pocepao mrežu Areole, pa je tako kompletirao sjajnu partiju protiv kluba čiji je bio kapiten sa golom i dve asistencije.

Arsenal je ovim neverovatnim trijumfom nastavio trku za titulu, budući da je trenutno na trećem mestu sa 52 boda, koliko ima i drugoplasirani Mančester siti, ali iz utakmicu manje. Lider je Liverpul sa 54 boda.

Kada je reč o Vest Hemu, on je trenutno osmi sa 36 bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati