Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

07. 02. 2024. 17:04 0

Braga srušila evropske snove Partizanove dece

Omladinci Partizana nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Lige šampiona za mlade pošto su u Humskoj poraženi od Brage sa 2:0.

Portugalski tim bio je bolji i zasluženo prošao dalje posle pogodaka Rožera Fernandeša u 64. i Duartea u prvom minutu nadoknade vremena.

Braga je u ovaj duel ušla kao favorit i nametnula je ritam od samog starta. Imala je inicijativu, ali za 25 minuta nije uspela da stvori nijednu pravu šansu.

Jako blizu vođstva gosti su bili u 27. minutu. Dragojević je pogrešio, a lopta je došla do Gonsalveša, koji je neometan ciljao sam ugao sa 16 metara i tukao tik pored stative. Partizan je tada imao mnogo sreće, jer su Bragu centimetri delili od pogotka.

I u drugom delu prvog poluvremena gledali smo sličnu igru. Braga je kontrolisala posed, ali se Partizan disciplinovano branio i nije joj dozvolio završni pas.

Partizan se opredelio za oprezniju igru, čekao je kontre kako bi ugrozio rivala, ali ih u prvom delu nije dočekao.

Početak drugog poluvremena nije obilovao šansama, prvi je zapretio Fernandeš kada je Radulaški uspeo da odrani udarac, ali mladi golman Partizana nije mogao ništa u 63. minutu.

Braga je postigla gol posle greške odbrane Partizana, Ćelić nije na vreme reagovao da izbaci loptu, a Rožer Fernandeš ju je pospremio u mrežu.

Crno-beli su odgovorili dobrim napadom nedugo nakon toga, međutim Mirčetić nije uspeo da glavom savlada Karvalja posle duge lopte Stjepanovića.

Mogli su Portugalci do još jednog pogotka kada je Radulaški odbranio udarac Duartea, krenuo je nakon toga Partizan na sve ili ništa, ali nije uspeo da izbegne poraz i eliminaciju.

Konačan rezultat postavio je Duarte golom u prvom minutu nadoknade vremena koji je iskoristio veliki prostor u odbrani domaće ekipe na najbolji mogući način.

PARTIZAN - BRAGA 0:2 (0:0)

Stadion: FK Partizan. Strelci: Fernandeš u 64. i Duarte u 90+1. minutu. Sudija: Lotar D'Hont (Belgija). Žuti kartoni: Čelić, Jovanović, Petrović, Simić, Kostić (Partizan), Šisumba, Farija, Duarte (Braga).

PARTIZAN: Radulaški - Roganović, Dragojević (od 82. Kostić), Simić, Čelić - Stjepanović - Ugrešić (od 82. Petrović), Janković - Mirčetić, Ninić (od 56. Alilović), Jovanović.

BRAGA: Karvaljo - Košta (od 83. Patrisio), Noro, Matoš, Šisumba - Barbosa, D. Rodrigeš (od 84. Furtado) - Fernandeš, Vaskonselos (od 76. Markeš), Kelvin (od 70. Duarte) - Ž. Rodrigeš (od 77. Farija).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati