Fudbal

[ Izvor: Arena sport ]

02. 02. 2024. 18:28 1

Duljaj: Imam keca u rukavu

Nije ove zime bilo sve kako su fudbaleri Partizana planirali što se zimskih priprema tiče - od izbora lokacije, preko uslova za rad, do rivala u kontrolnim utakmicama. Baza crno-belih bila je Larnaka, gde je jesenji šampion Srbije odigrao samo tri utakmice i sve tri ih dobio, bez primljenog gola - Mladost Lučani (4:0), Aja Napa (4:0) i Botev (1:0).

Ali, zbog nevremena nije odigrana "generalna proba", pa trener Igor Duljaj nije u potpunosti zadovoljan urađenim.

- Mogu jednim delom da budem zadovoljan. Videli ste da poslednja tri dana nismo bili u mogućnosti da uradimo ono što smo zamislili. Najveći problem je poslednja provera, tako da smo "osakaćeni" zbog te jedne utakmice koja bi na mnogo značila. Moraću nešto da modifikujem kada se vratimo u Beograd. Izuzetno je malo odigrati tri utakmice pred početak prvenstva Srbije. Što se tiče treninga, možemo da budemo zadovoljni kako su igrači izgledali, mislim da ćemo u tom ritmu nastaviti jer nas čeka težak period do kraja sezone - rekao je Duljaj za televiziju Arena sport, pa je dodao:

- Prijateljske utakmice su jedno, kada dođu takmičarske utakmice, to je nešto drugo. Imali ste prilike da vidite u Sloveniji protiv kakvih protivnika smo igrali i to ne treba ništa da znači. Najvažnije je da se veliki deo igrača koji je bio u Sloveniji nalazio i ovde. Bilo je mnogo lakše odraditi ono što smo želeli. Ova poslednja utakmica nam je bila potrebna upravo zbog novih igrača kako bi se što pre uklopili. Nažalost, zbog loših vremenskih uslova nismo mogli da je odradimo, pa će novi igrači kroz prvenstvo morati da ulaze u formu - izjavio je Duljaj.

U generalnoj probi koja nije odigrana, Duljaj je želeo da izvede na teren sastav bez bonus-igrača, a s obzirom na to da je i novajlija Nikola Miličić povređen, postavlja se pitanje ko će biti Duljajev prvi izbor za "bonusa" tokom prolećnog dela sezone.

- Nešto ćemo do prve utakmice uraditi, imam nekog "keca u rukavu". Videćemo.

Na dodatno pitanje nije želeo da otkrije o kakvom "kecu" se radi.

- Pa, onda ne bi bio kec - uzvratio je Duljaj.

Ovih dana se dosta govori o velikom interesovanju Fenerbahčea za najboljeg strelca Partizana Mateusa Saldanju, pa navijači strepe da li će sjajni Brazilac ostati i na proleće u klubu iz Humske.

- Mnogo je doneo ne samo on, već i drugi igrači. Fudbalska pijaca pokazuje ko koliko vredi. Videli ste da su dvojica igrača Partizana otišli u odlične klubove, u top lige. On je imao mnogo ponuda, bio je i on na slatkim mukama. Klub je odoleo tim ponudama, tako da je Saldanja, bar za sada, član Partizana. Nadam se, do kraja sezone - istakao je Duljaj.

Koliko je zadovoljan zimskim pojačanjima i šta može da obeća navijačima Partizana pred nastavak sezone?

- Potrebno im je vreme, proces prilagođavanja je kod nekih traje kraće, kod nekih duže. Najvažnije je da se oni ovde osećaju kao kod kuće, da ih je kolektiv primio na najbolji mogući način i sa te strane će im biti mnogo lakše da se adaptiraju, da što pre uđu u formu. Neće imati duži proces prilagođavanja. Uvek postoji ta neka jezička barijera kada je komunikacija u pitanju. Fudbalska komunikacija je veoma laka, tako da će se prepoznati na terenu. Opet će biti "kako treniramo tako i igramo". U tom kontekstu neće biti nekih većih problema - naglasio je trener Partizana i podvukao:

- Biće veoma interesantno. Mi ništa ne obećavamo. Mogu lično i u ime svoje ekipe da obećam, da ćemo dati sve od sebe da izgledamo još bolje nego što smo izgledali. Za to je potrebno dosta muke i truda. Međutim, takav je fudbal, učinićemo sve da ne razočaramo navijače Partizana - poručio je Duljaj, ali i dodao da na proleće očekuje povratak najvatrenijih navijača na tribine i još veću podršku sa tribina u teškoj borbi za titulu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati