Fudbal

Direktno.rs

24. 01. 2024. 23:16 0

Liverpul na Čelsi za trofej Liga kupa

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Liga kupa pošto su u revanšu na "Krejven kotidžu" remizirali sa Fulamom 1:1 (0:1).

U prošaranom sastavu, sa dosta akademaca koje Jirgen Klop sve češće koristi, Liverpul je sačuvao prednost od 2:1 sa "Enfilda" i došao do novog finala Liga kupa, gde će se sresti sa Čelsijem 25. februara na "Vembliju".

Nekoliko dobrih napada po krilima imao je Fulam na samom startu meča, ali je to golman Keleher čistio ispred svoje mreže, da bi potom Palinja propustio izvanrednu situaciju da Fulamu donese izjednačenje u ukupnom skoru.

Od tog momenta, Liverpul je preuzeo kontrolu i vrlo brzo je došlo do promene na semaforu. Dijagonalnu dugu loptu poslao je štoper Kuansa na levo krilo ka Luisu Dijazu, ispao je Kastanj, a Kolumbijac uz malo sreće uspeo da savlada Bernda Lena i od 11. minuta bilo je 0:1.

Liverpul je nekako lako razbijao linije rivala, posebno tim dugim loptama koje su dolazile iz poslednje linije. Ulazili su u povoljne situacije u brojnim navratima, ali Eliot, Dijaz i Nunjez nisu pogađali.

U drugom poluvremenu je Palinja pogodio stativu, Liverpul nakon toga umalo da duplira prednost i okonča bilo kakva maštanja rivala o povratku i kada to već nisu uspeli, desilo se ono što je gost želeo da izbegne. Nastupio je 77. minut, kada je Hari Vilson fintom izbacio mlađanog Konora Bredlija, centrirao oštro u peterac i praktično pogodio Diopa koji je matirao Kelehera za 1:1.

Pritiskao je tada Fulam, Liverpul je čuvao rezultat i uspeo u toj nameri iako su "redsi" verovatno drugačije zamišljali finiš meča.

Liverpul je tako ostao u konkurenciji za sva četiri moguća trofeja: Liga kup, FA kup, Premijer ligu i Ligu Evrope.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati