Fudbal

[ Izvor: Danas ]

12. 01. 2024. 10:24 1

Ni "s" od Senegalca, ni "č" od čudovišta

Nema navijača Crvene zvezde da ne osporava učinak koji je dao senegalski napadač Šerif Ndiaje u prvom polugođu ove fudbalske sezone.

Kad se novajliji dodeli dres s brojem devet, a pogotovo na Marakani, koja je izrodila nezaboravne golgetere za klupsku istoriju, onda se od takvog pojačanja s pravom očekuje da razna pokolenja privrženika crveno-beloj boji istinski podseti i na Vojina Lazarevića i na Dušana Savića i na Darka Pančeva i na Gorana Drulića.

I da zaista Šerif Ndiaje bude čudovište za protivničke odbrane, a baš tako ga je dojučerašnji trener Izraelac Barak Bahar dočarao rukovodećim ljudima, uveravajući ih da za igrača turske Adane vredi odrešiti kesu.

"Ndiaje, pistolero s ćorcima"

I da zaista bude kao Senegalac, Dušan Petković, predratni reprezentativac, rasni strelac SK Jugoslavije, visoki napadač snažne atletske građe, koji je nadimak dobio zbog tamnoputosti.

Ugovor s Ndiajeom je potpisan na tri godine, s mogućnošću da bude produžen za još jednu.

Pogodnost njegovog imena je iskorišćena da se na klupskim profilima na društvenim mrežama predstavi kao „novi šerif u gradu“, po uzoru na najviše službenike na Divljem zapadu u kaubojskim vesternima.

Umesto da bude Zvezdin pistolero, ispalo je da su mu upravo društvene mreže potkopale veštinu kojom se isticao ranije.

Na početku zimskih priprema, a sprovešće ih povratnik za kormilo tima Vladan Milojević, generalni direktor Zvezdan Terzić je obrazložio da su Ndiajea sasvim razorili komentari na njegov razočaravajuću igru iz fotelja anonimnog sveta, kojem su savremena dostignuća pružila blagodeti i za umesna zapažanja i za soljenje pameti.

Nedostatak socio-emocionalne zrelosti

Terzić je predočio da će se sa Senegalcem ubuduće raditi na psihološkom planu, što može da se čita i kao priznanje da klub u prethodnom vremenu nije davao pet para za to što mu je glavni centarfor podbacio zbog uticaja koji nisu najneposrednije u vezi s njegovim mestom u Zvezdinoj kući.

Ndiaje ima 27 godina i naravno da pripada generaciji društvenih mreža, a ne generaciji olova u štampi.

Pošto Zvezda nema klupskog psihologa, njim nije imao ko da se bavi stručno, a laici nisu našli za shodno da prozru njegovu patnju i da mu upute blagovremeni i celishodni savet da se mane foruma koji mu zagorčava život.

Pošto Zvezda nema klupskog psihologa, njim nije imao ko da se bavi stručno, a laici nisu našli za shodno da prozru njegovu patnju i da mu upute blagovremeni i celishodni savet da se mane foruma koji mu zagorčava život.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati