Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

12. 12. 2023. 23:06 0

Ponor Junajteda, Kopenhagen u nokaut fazi LŠ

Fudbaleri Mančester junajteda ostali su bez Evrope na proleće, pošto su večeras izgubili od Bajern Minhena 0:1, dok je Kopenhagen minimalnom pobedom nad Galatasarajom (1:0) ostao na drugoj poziciji i tako obezbedio plasman u osminu finala.

Podsetimo, pred poslednje kolo, Mančester junajted je morao da pobedi Bajern Minhen i da se nada remiju u Kopenhagenu kako bi se domogao drugog mesta i plasmana u osminu finala. Posle prvog poluvremena, i dalje je sve bilo na istom - i u Mančesteru i u Kopenhagenu nije bilo golova.

Utakmica na "Old Trafordu" generalno nije bila baš preterano zanimljvija, Bajern je imao inicijativu, ali nije baš lako dolazio u one najbolje prilike. Kejn je oprobao udarac sa ivice šesnaesterca, ali je Onana bio na mestu.

Junajted je u 40. minutu bio u neočekivanom problemu, pošto je zbog povrede morao da izađe Hari Megvajer, a zamenio ga je veteran Džoni Evans. Međutim, tu nije bio kraj problemima Junajteda, jer je na poluvremenu iz igre morao da izađe i Luk Šo, a zamenio ga je Aron Van-Bisaka.

Drugo poluvreme bilo je još manje interesantno, jer su prave prilike izostale, Junajted nije imao nikakvih rešenja da dođe do opasne zone i pokuša da ugrozi Manuela Nojera.

I onda, sve je bilo gotovo u 71. minutu, kada je Koman posle akcije kroz sredine prihvatio sjajan pas Kejna i rutinski gađao pored Onane za 0:1. Junajted se nakon primljenog gola praktično predao, a u 83. minutu malo je falilo da Kejn pogodi protiv bivšeg rivala za 0:2.

Kopenhagen i Galatasaraj takođe su stvarali malo prilika, a onda je u 58. minutu Lerager bio na pravom mestu, posle asistencije Ahurija samo je postavio nogu i sa peterca pogodio za 1:0.

Galatasaraj je tada morao da krene na sve ili ništa, a trener Buruk odmah je uveo Ziješa, Mertensa i Bakambua. U 90. minutu strelac Lerager je isključen nakon drugog žutog kartona, ali nije bilo dovoljno za promenu rezultata.

Kopenhagen se odlično branio i do kraja uspeo da sačuva prednost i drugo mesto na tabeli za osminu finala LŠ. Galatasaraj na proleće igra u Ligi Evrope, a Mančester junajted ostaje bez Evrope.

Real Sosijedad je takmičenje u grupnoj fazi okončao na prvoj poziciji, pošto je odigrao nerešeno 0:0 protiv direktnog konkurenta Intera. Italijanski klub će takođe u nokaut fazu, ali iz drugog šešira.

Benfika je u direktnom duelu za treću poziciju savladala Red Bul Salcburg rezultatom 3:1 i na taj način obezbedila nastavak takmičenja na kontinentalnoj sceni - tačnije u Ligi Evrope.

Fudbaleri Napolija savladali su na domaćem terenu ekipu Brage rezultatom 2:0 i tako obezbedili plasman u osminu finala elitnog evropskog takmičenja.

Real Madrid je u gostima savladao Union Berlin sa 2:3. Nemački tim je ovim porazom ostao prikovan za dno tabele grupe C i tako završio ovogodišnje takmičenje u Evropi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati