Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

06. 09. 2023. 21:59 0

Posle 20 godina Ronaldo nije među 30 za Zlatnu loptu

Poznat je spisak 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte za sezonu 2022/23. a na njemu nema petostrukog osvajača Kristijana Ronalda. I to se dogodilo. Posle 20 godina jedan od najboljih fudbalera ovog veka Kristijano Ronaldo nije na užoj listi od 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte za ovu godinu. Pošto se od prošle sezone sistem promenio, sada se gleda ne učinak u kalendarskoj godini već u sezoni. Tako da se Zlatna lopta za 2023. dodeljuje za učinak u sezoni 2022/23. a u njoj je Kristijano Ronaldo na polusezoni maltene oteran iz Mančester Junajteda u Saudijsku Arabiju.

Glavni favoriti su Erling Holand koji je sa Mančester Sitijem osvojio triplu krunu i pride oborio rekord Premijer lige po broju golova u jednoj sezoni. Ali i rekorder sedmostruki pobednik Lionel Mesi, koji je u ovoj sezoni postao svetski šampion sa Argentinom i bio najbolji igrač Svetskog prvenstva održanog na polovini sezone.

Među 30 kandidata svoje mesto našao je i reprezentativac Hrvatske, novopečeni fudbaler Mančester Sitija Joško Gvardiol. Ali i njegov zemljak Luka Modrić.Ovo je spisak 30 kandidata: Lionel Mesi, Erling Holand, Kilijam Embape, Mohamed Salah, Joško Gvardiol, Luka Modrić, Džamal Musiala, Andre Onana, Karim Benzema, Bukajo Saka, Džud Belingem, Kevin de Brujne, Bernardo Silva, Randal Kolo Muani, Kviča Kvaratshelija, Nikolo Barela, Emilijano Martines, Ruben Dijaš, Martin Edegor, Ilkaj Gundoan, Jasin Bonu, Hulijan Alvares, Vinisijus Žunior, Rodri, Antoan Grizman, Lautaro Martines, Robert Levandovski, Viktor Osimen, Hari Kejn i Kim Min-Džaje.

Dodela Zlatne lopte na programu je 30. oktobra u Parizu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati