Fudbal

M. Z.

03. 08. 2023. 22:51 0

Borac ispao iz Evrope, Rijeka raspucana

Fudbaleri banjalučkog Borca završili su ovosezonski nastup u Evropi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, budući da su eliminisani od bečke Austrije. Borac je u drugom meču poražen sa 2:1, te austrijski predstavnik sa ukupnih 3:1 ide dalje.

Borac je u prvom meču u Beču poražen sa 1:0 golom u sudijskoj nadoknadi, pa je kod kuće krenuo makar po minimalnu pobedu kojom bi izborio produžetke. I nije loše krenulo po Banjalučana, koji su u 49. minutu preko Kortesa poveli i istopili minus iz prvog meča.

Ali, slavlje je trajalo svega tri minuta, budući da je u 52. Gruber posle asistencije Fišera izjednačio na 1:1. Tačku na ovaj dvomeč stavio je Polster u 65. minutu, čime je doneo pobedu Austriji od 2:1 i plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Tamo će za protivnika imati Legiju.

U trećem kolu je i Rijeka, koje je u revanšu bila raspucana. Na "Rujevici" je sa čak 6:1 savladala tim sa Kosova i Metohije Dukađini, te je sa ukupnih 7:1 otišla dalje.

Mnogo toga je bilo rešeno već u prvom poluvremenu, u kom je Rijeka razoružala rivala. Do prednosti je došla u 27. minutu, kada je Pašalić pogodio, da bi 12 minuta kasnije Ivanović duplirao prednost.

Nadu Dukađiniju je pokušao da sačuva Zulfiji, koji je u 42. minutu smanjio na 2:1, da bi "plus dva" vratio Ivanović drugim golom u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Taj gol je sasekao krila gostima, pa je Rijeka do kraja dala još tri gola. Goda je u 64. minutu povisio na 4:1, da bi domaćin do konačnih 6:1 došao golovima Đuahre u 81. i Ivanovića, koji je u drugom minutu sudijske nadoknade došao do het-trika na ovom meču.

Rijeka će se za plasman u plej-of Lige konferencija boriti 10. i 17. avgusta protiv velškog Haverfordvesta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati