Fudbal

Direktno.rs

27. 06. 2023. 08:08 3

Mažić šef sudijama u ruskom fudbalu

Posle uspešno obavljenog posla na Kipru, gde je kroz suđenje preporodio tamošnji fudbal, najbolji srpski sudija u istoriji, Milorad Mažić, zvanično odlazi na novi zadatak, stiže zvanična potvrda iz Rusije.

Milorad Mažić će u naredne dve godine biti šef sudija u Rusiji i zajedno sa dugogodišnjim saradnikom Daliborom Đurđevićem, koji će biti zadužen za VAR sistem, radiće na reformi ruskog fudbala.

Dvojac u sastavu Mažić i Đurđević tri godine je bio na Kipru, čiji predsednik Saveza Jorgos Kumas je u leto 2022. rekao da su "najbolja investicija tamošnjeg fudbala", a pored ostalih ponuda koje su imali na kraju su se odlučili za odlazak u Rusiju. Uz zagarantovane dve godine ugovora, postoji mogućnost da se isti produži na još jednu sezonu.

Da podsetimo, Mažić i Đurđević su, zajedno sa pomoćnikom Ristićem, kao najbolji srpski sudijski tim u istoriji, zajedno odsudili dva Svetska prvenstva u Brazilu i Rusiji, Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Superkup Evrope, finale kupa Konfederacija, finale Lige šampiona, preko 300 internacionalnih utakmica u Ligi šampiona i Ligi Evrope, najveće derbije Katara, Egipta i Kine, a bili su neizostavni deo profesionalne lige Saudijske Arabije. Uz, naravno, najveće utakmice srpskog fudbala.

Kada je u pitanju Mažić, vredi pomenuti i to da je proslavljeni srpski sudija devet puta zaredom proglašavan za najboljeg u Srbiji, kao i da je od 2022. član Sudijske organizacije Rusije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati