Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

04. 06. 2023. 23:13 0

Roma i Atalanta u LE, Juve u LK, Verona i Specija u baražu

Spuštena je zavesa u Seriji A, rešene su i poslednje dileme, Atalanta i Roma će u Ligu Evrope, Juventus u Ligu konferencije, a Verona i Specija igraće baraž za opstanak u elitnoj italijnaskoj ligi.

Napoli je u u svečanom ambijentu završio šampionsku sezonu, a onda je u večernjem terminu odigrano poslednjih pet mečeva poslednjeg 38. kola Serije A.

Većina najvažnijih stvari se već znala, preostala je samo borba za Ligu Evrope i Ligu konferencije, kao i ko će pored Sampdorije i Kremonezea u niži rang – Verona ili Specija.

Na kraju će Verona i Specija morati da igraju baraž za opstanak u Seriji A jer su završili sa identičnim brojem bodova. I jedni i drugi su bili blizu podviga, ali su poraženi na gostovanjima Milanu, odnosno Romi.

Specija je čak vodila u Rimu, ali jr na kraju Vučica pobedila golom Paula Dibale u 89. minutu iz penala.

Verona je gostovala na San Siru gde je izgubila od Milana sa 3:1. Uspela je na trenutak da izjednači posle asistencije Darka Lazovića, ali je Rafael Leao golovima u 85. i 92. minutu doneo pobedu Rosonerima. Prvi pogodak simbolično je proslavio sa Zlatanom Ibrahimovićem, kome su navijači Milana pre meča priredili ovacije pošto na kraju meseca odlazi iz kluba.

Atalanta je bila ubedljiva protiv Monce 5:2, dok je Juventus morao da se zadovolji plasmanom u Ligu konferencije iako je slavio pobedu u Udinama golom Kijeze u 68. minutu. Bila je to Pirova pobeda za Staru damu.

Rezultati: Napoli – Sampdoria 2:0, Atalanta – Monca 5:2, Roma – Specija 2:1, Leće – Bolonja 2:3, Milan – Verona 3:1, Udineze – Juventus 0:1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati