Fudbal

Direktno.rs

04. 05. 2023. 22:48 0

Maradona gleda s neba Napolijevu titulu

Kompletirano je 33. kolo Serije A i poznat je novi šampion. Napoli je odigrao nerešeno u Udinama 1:1, što mu je bilo dovoljno da osigura i matematički Skudeto.

Nije ekipa Lućana Spaletija odradila posao kada je fešta bila spremna, pošto je odigrala na svom stadionu samo nerešeno protiv Salernitane. Ali najvažnije je da je posao odrađen, da je osiguran Skudeto, treći u istoriji kluba, prvi posle ere velikog Dijega Maradone!

A nije mogao veliki Dijego na onom svetu da zamisli lepših nekoliko meseci od decembra 2022. do ovog maja. U tih šest meseci njegova Argentina osvojila je titulu svetskog šampiona prvi put posle 36 godina, a i njegov Napoli je osvojio Skudeto, prvi posle 33 godine. U oba ta trofeja Maradona je imao istaknutu ulogu kao igrač.

Posle neplaniranog remija protiv Salernitane nisu se stvari odvijale baš kako su Napolitanci planirali. Prvo je Lacio uspeo da odradi svoj deo posla, zabeleži pobedu i prebaci pritisak na lidera. A onda je usledilo gostovanje nezgodnom Udinezeu.

Već u 13. minutu "zebre" su povele, a strelac je bio Sandi Lovrić. Imao je Udineze vođstvo sve do 52. minuta. A onda je najbolji strelac Napolija Viktor Osimen postigao, u moru veoma bitnih golova, možda i najvažniji gol. Gol za 1:1, gol za osvojen bod, a u krajnjoj liniji gol koji je doneo dugo čekan Skudeto Napoliju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati