Fudbal

Direktno.rs

22. 04. 2023. 11:07 0

Novih 20 miliona evra: Iz Dinama u Arsenal

Fudbaleri zagrebačkog Dinama su na ceni i tako će biti i ovog leta. Klubovi iz liga "petice" su bacili oko na pojedine prvotimce "modrih", a sjajan transfer mogao bi da napravi defanzivac Josip Šutalo.

Hrvatski mediji prenose da je teško očekivati da će ovaj štoper ostati u Dinamu naredne sezone, a za njegove usluge već ranije su interesovanje pokazali Lacio i Lajcig.

Sada je stigla nova vest. Šutalo je na meti Arsenala i Englezi su već kontaktirali Dinamo! Pokazali su jasnu želju da ga dovedu, a aktuelni šampion Hrvatske se nada obeštećenju od 20 miliona evra.

Naravno, bili bi dodatno uračunati i bonusi u slučaju narednog transfera, pri čemu Dinamo već godinama dobija novac za igrače koji su već ranije napustili klub.

Arsenal trenutno vodi borbu sa Mančester sitijem za titulu, a u Šutalu vidi kalibar za njihov tim. Standardni je reprezentativac Hrvatske, igra sjajno, plus je što bi bio plaćen mnogo manje od skupih štopera koje je dovodio ovaj klub, a koji nisu opravdali očekivanja.

Šutalo je u Dinamo stigao kao dečak iz Neretve, prošao je sve omladinske kategorije, posle čega je zaigao za prvi tim. Proveo je jedan period na pozajmici u Istri, što mu je mnogo značilo i odlično se adaptirao.

Sada je već nezamenljiv član prve postave i odigrao je 74 utakmice na kojima je došao do učinka od šest pogodaka i četiri asistencije.

Napomenimo i to, Dinamo je na pragu titulu u HNL, budući da ima čak 12 bodova prednosti u odnosu na Hajduk. "Modri" će tako, kako stvari stoje, odbraniti titulu i kovati planove za nove evropske izazove.

Arsenal je, na drugoj strani, lider Premijer lige, ali očekuje nas i te kako zanimljiva završnica. Mančester siti ima pet bodova manje, ali i dve utakmice manje, a kako će dve ekipe uskoro odigrati međusobni duel, jasno je koliko će još biti "vatre" do kraja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati