Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

29. 03. 2023. 11:39 0

Ko je trener koji pregovara sa Zvezdom?

Kao "bomba" odjeknula je vest o pregovorima Crvene zvezde sa trenerom Makabija iz Haife Barakom Bakarom (43), verovatno i najboljim izraelskim trenerom u ovom trenutku.

Domaća javnost, ali i navijači Zvezde dobro su ga upoznali u okršajima u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona u kojem je Makabi eliminisao srpskog šampiona i otišao u elitno takmičenje gde se nije obrukao.

U preteškoj grupi sa Juventusom, Pari Sen Žermenom i Benfikom, Bakar je osvojio tri boda protiv Italijana u Izraelu, čime je dostojno reprezentovao izraelski fudbal.

Ipak, nije uvek tako bilo.

Bakar je igračku karijeru proveo u tri kluba - Hakoi, Hapoelu Petah Tikvi i Ironiju Kirjat Šmoni, gde je i zavredeo pažnju selektora Izraela Drora Kaštana koji je 2008. godine želeo da ga pozove u nacionalni tim.

Problem je nastao kada se saznalo da Bakar nije služio vojsku (obaveza svih građana, kao i sportista), a tada fudbaler branio se da nije želeo da služi vojsku jer bi bio pozvan u borbene jedinice i otišao u rat.

Fudbalsku karijeru okončao je 2011. godine, iste je postao asistent u Ironiju, gde je naredne godine postao glavni trener. Za tri sezone ostavio je veoma dobar utisak i dobio poziv Hapoela Ber Ševe sa kojom je osvojio prvu titulu prvaka za klub posle 40 godina. Do Lige šampiona nije stigao, ali jeste do grupne faze Lige Evrope.

Ofanzivnim fudbalom u formaciji 4-3-3 od koje je retko kada odustajao osvojio je i naredne dve titule, da bi 2020. godine preuzeo Makabi iz Haife. Bahar je sa klubom iz Haife osvojio dve uzastopne titule prvaka Izraela, Kup i Super kup Izraela, dok je u Ligi šampiona u grupi sa Juventusom, Pari Sen Žermenom i Benfikom ostvario jednu pobedu.

Zbog stila igre, napadačkog opredeljenja, mlade afirmacije, ali i izgleda porede ga sa Julijanom Nagelsmanom.

Bahar pored jevrejskog, ima i poljsko poreklo sa majčine strane, a njegov ujak bio je ministar turizma Rehavam Zeevi "Gandi" koji je ubijen od strane Palestinaca 2001. godine.

Zvezda je gotovo sigurno postala učesnik grupne faze Lige šampiona, da li je upravo Barak Bahar rešenje za klupu?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati