Fudbal

[ Izvor: N1 ]

23. 03. 2023. 14:49 4

Ljajić: Ko vam daje za pravo da pretite i izvlačite uši?

Nov skandal u srpskom fudbalu. Nakon napada grupe navijača na golmana i kapitena FK Novi Pazar Filipa Kljajića, taj fudbaler, trener Feđa Dudić i dugogodišnji počasni predsednik Rasim Ljajić napustili su klub. Nekadašnji ministar u izjavi za N1 objašnjava šta se to desilo u trenutku kada Novi Pazar stoji dobro na tabeli.

- Prva greška napravlena je nakon završetka utakmice sa Kolubarom koju smo izgubili sa 1:0, kada su navijači pozvali igrače da dođu kod njih, bukvalno na raport, što je samo po sebi neprihvatljivo, degutantno i na kraju krajeva štetno po klub - kaže Ljajić.

Ta situacija se, kako kaže, nekako zavšrila i nadao se da će na tome sve stati, iako je "već osećao gorčinu" dok je gledao tu raspravu sa tribina.

- Onda se dogodio ovaj sramni incident, odnosno napad na kapitena Kljajića. Čovek koji je bio ne samo stub stabilnosti na terenu, čovek koji je bio apsulutni autoritet, čovek koji je postao kapiten tako što smo rekli sami birate kapitena, tajnim glasanjem je izabran da bude on kapiten, jer su ga igrači doživljavali kao neospornog autoriteta. I vi da napadnete tog igrača - dodaje Ljajić.

Ocenjuje i da je generalni sekretar kluba, iako je imao najbolje namere, napravio grešku što je organizovao sastanak da miri navijače sa Kljajićem.

- Prvo nema nikakvog sastanka. Čemu sastanak? Ko koga da miri? Dakle, ako hoćete da dođete da gledate utakmicu, dođite, možete da aplaudirate, možete da zviždite, možete da negodujete, sve dok je to u granicama sportskog fer-pleja vi imate pravo vašu emociju da pokazujete. Da vi nekog psujete, napadate, izvlačite uši, pretite nekom, pa ko ste vi da to radite. Ko je vama dao za pravo - pita Ljajić.

Generalnom sekretaru zamera i što je sastanak organizovao u kafiću, a ne u klubu, iako i to, kako kaže, ne bi imalo velikog smisla, ali bi postojalo bar neko opravdanje.

- Prema tome, ja stvarno nisam mogao ništa drugo od srama da uradim, nego da se distanciram od toga, dignem ruke od pazarskog fudbala i ne znam šta će dalje oni da rade - ističe Ljajić.

Odbacuje, međutim, spekulacije da je napad na kapitena Kljajića etnički motivisan.

- Ne, nema apsoultno nikakve veze! Takođe smena trenera (Aleksandra) Stankovića nema nikakve veze sa tim. Bio bih nepravedan kada bih njima stavio na teret i to. Bilo je jedno opšte nezadovoljstvo, ceo stadion je skandirao da trener treba da ode - podseća Ljajić.

Ističe i da u poslednjih pet, šest utakmica Novi Pazar nije imao nikakvih problema sa navijačima posle, kako kaže, godina i niza incidenata i velikih kazni.

Stoga smatra da incident sa napadom na kapitena Kljajića jeste izolovan ako se posmatraju dešavanja poslednjih godinu dana.

Upitan kako klub ne može da se izbori sa delom navijača koji ispoljavaju agresiju, Ljajić kaže da to nije moguće bez pomoći države.

- Svako treba da radi svoj posao. Klub ne treba da ima nikakvu komunikaciju sa navijačima, osim potrebne komunikacije za obezbeđivanje rekvizita za korektno navijanje, ali sad da vi dobijate u navijačima partnera koji će sa vama da odlučuje o nečemu, da raspravlja da li igrači dobro igraju ili loše igraju - to je zemljoradnička zadruga, to nije fudbalski klub. Onog trenutka kada vi dođete na taj nivo, to nema više nikakve veze sa fudbalom - zaključuje Ljajić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati