Fudbal

[ Izvor: sportske.net ]

20. 03. 2023. 10:48 0

Ćavi i "El klasiko" - ovo još nije uspeo niko!

Preuzeo je ekipu u najtežem mogućem trenutku, u jesen 2021. godine, tri meseca po odlasku Lionela Mesija i do danas je napravio neviđeni napredak u ekipi. Barselona je opet pobedila Real Madrid, treći put uzastopno i čak peti na poslednjih sedam utakmica od kako je Ćavi trener. Doduše, jedna pobeda je izvojevana u prijateljskom susretu na letošnjoj turneji u SAD rezultatom 1:0.

Kako pišu Sportske.net, statistika je potpuno jasna - nakon što je izgubio prvi "El klasiko" u Superkupu prošlog januara rezultatom 3:2, Ćavi je ušao u strašnu seriju. Pobedio je Real u Madridu rezultatom 4:0, ali taj trijumf nije bio dovoljan da Barsa ostane u trci za titulu prošle sezrone, jer je Anćelotijev tim već bio predaleko od jesenas.

U prvom ligaškom "El klasiku", Real je slavio 3:1, ali treba istaći da na tom meču nije bilo Ronalda Arauha i Andreasa Kristensena, svi smo videli i sinoć i pre dve nedelje u Kupu kralja u Madridu koliko su samo značajni.

Od januara, do sinoć, Ćavi je vezao tri pobede u "El klasicima". Prvo je u finalu Superkupa u Rijadu održao čas Anćelotiju u pobedi od 3:1, a onda je pre dve nedelje slavio 1:0 u prvom meču polufinala Kupa kralja.

Sinoćna pobeda već mu je treća u ovoj kalendarskoj godini, a toliko pobeda u "El klasicima" u jednoj godini ima samo Pep Gvardiola.

Ćavi će sigurno imati još dva okršaja sa Realom u 2023. godini. 5. aprila u revanšu Kupa i jedan ligaški na jesen, u novoj sezoni.

No, sa pet pobeda i dva poraza na sedam susreta u "El klasicima", Ćavi je pokazao zbog čega mu je Đoan Laporta ukazao poverenje pre godinu i po dana.

Superkup je osvojen, La Liga u džepu, a za finale Kupa kralja potrebno je da Barsa ne izgubi od Reala 5. aprila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati