Fudbal

Milan Zarić

19. 03. 2023. 18:56 5

Zvezda prosula bodove u Kruševcu

Fudbaleri Crvene zvezde kiksnuli su u 27. kolu Superlige Srbije, pošto su u Kruševcu odigrali samo 1:1 protiv Napretka. Vodio je aktuelni šampion golom Mirka Ivanića u prvom delu, ali je trijumf sprečio Bojan Matić, nekadašnji napadač Partizana.

Napredak je na startu meča pokazao da se neće tek tako predati, pa je više opasnosti bilo pred golom Zvezde nego na drugoj strani. Nemanja Vasiljević je tako morao u nekoliko navrata da interveniše, budući da su Kruševljani znali da priprete iz obećavajućih pozicija.

Međutim, stanje na terenu se promenilo u poslednjih 10, 15 minuta prvog poluvremena. Tako je u 31. minutu zapretio Bukari, koji je glavom poslao loptu preko gola. Isti igrač se nije proslavio ni u 35. minutu, kada je iznenada šutirao sa 14 metra, ali je tada Petrić lepo reagovao.

Ali, u 38. minutu nije bilo spasa za golmana Napretka. Lopta je došla do Osmana Bukarija, koji je istrčao kontru, sačekao je Ivanića da se ubaci u kazneni prostor, pravovrememo mu je centrirao, što je Ivanić iskoristio da glavom zatrese protivničku mrežu.

Prvi deo drugog poluvremena je pripao igračima Napretka, koji su pokušali da vrate egal i najbliži golu su bili u 53. minutu, kada je Marko Šarić iz dobre situacije gađao pored gola. Potom je sredinom drugog dela ponovo pretio Bukari, čiji je udarac otišao pored gola, da bi u 75. minutu Zvezda imala najbolju šansu u nastavku, kada je rezervista Katai pogodio stativu.

I kada se činilo da će se minimalnim rezultatom okončati meč, usledio je hladan tuš za aktuelnog šampiona. Napredak je čekao i iskoristio svoju šansu u 85. minutu, kada se bivši napadač Partizana Bojan Matić najbolje snašao posle prekida, te je sa osam metara savladao Nemanju Vasiljevića. Na taj način je zaustavio seriju pobeda crveno-belih, koji su ostali na prvom mestu, sada sa 18 bodova više od prvog pratioca TSC-a.

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:1)

Stadion: "Mladost". Strelci: Matić u 85. minutu za Napredak, a Ivanić u 38. za Crvenu zvezdu. Sudija: Milan Mitić.

NAPREDAK: Petrić - S. Jovanović, Đeković, Kerkez, Vukajlović (87. Projić) - Stanković, Krstić (78. Pantić) - Đ. Jovanović (63. Rusnup), Knežević, Čečarić (78. Matić) - Šarić.

CRVENA ZVEZDA: Vasiljević – Vigo, Eraković, Dragović, Azarov – Kangva (87. Mijailović), V. Nikolić (22. Srnić) - Bukari (70. Katai), Ivanić (87. Rakonjac), Mitrović (70. Mijatović) - Pešić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati