Fudbal

M. Z.

14. 03. 2023. 22:52 0

Haland je MAŠINA: Lajpcigu dao PET golova

Fudbaleri Mančester sitija na furiozan način su se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanšu deklasirali Lajpcig sa 7:0, te su sa ukupnih 8:1 otišli dalje. Briljirao je Erling Haland, koji je na ovom meču rivalu dao čak pet golova!

Haland je seriju protiv "bikova" počeo u 22. minutu, kada je načeo rivala golom iz penala, koji je izazvao brojne kontroverze. Jer, prilikom kornera je Henriks bio okrenut leđima i u skoku je okrznuo loptu rukom, da bi sudija Vinčić posle gledanja snimka presudio da je to najstroža kazna.

Odgovornost je preuzeo Haland, koji je pocepao mrežu rivala za prednost od 1:0. Na njegov novi gol nije se čekalo dugo, pošto je u 24. minutu, dakle samo 120 sekundi kasnije, duplirao prednost. De Brujne je tada pogodio prečku, a akciju je lepo ispratio Norvežanin i zatresao je mrežu.

Do het-trika je napadač Mančester sitija došao u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada je iskoristio odbitak i lako pogodio za prednost "građana" od 3:0.

U nastavku je Ilkaj Gundogan tek malo preuzeo primat, jer je u 49. minutu pogodio nakon što je lepo prošao kroz odbranu rivala, međutim ubrzo je nakon toga glavnu ulogu ponovo uzeo Haland.

Jer, napadač Sitija je u 54. minutu ponovo iskoristio odbitak i pogodio za 5:0, da bi samo tri minuta kasnije kompletirao sjajnu partiju na ovom meču, te je petim golom na utakmici omogućio Mančester sitiju da povede sa čak 6:0.

Haland je nedugo nakon toga zamenjen, umesto njega je ušao Alvarez, a udarna igla Mančester sitija je nagrađena ovacijama. A tačku na meč stavio je Kevin de Brujne, koji je u drugom minutu sudijske nadoknade posle asistencije Rijada Mareza postavio konačnih 7:0.

MANČESTER SITI - LAJPCIG 7:0 (3:0)

Stadion: "Etihad". Gledalaca: 52.038. Strelci: Haland u 22. iz penala, 24, 45+2, 53. i 75, Gundogan u 49. i De Brujne u 90+2. minutu. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). Žuti kartoni: De Brujne, Akanđi (Mančester siti), Henriks, Verner (Lajpcig).

MANČESTER SITI: Ederson - Stouns (od 63. Gomez), Akanđi, Dijaš, Ake - Rodri (od 63. Filips) - Silva, De Brujne, Gundogan (od 55. Marez), Griliš (od 55. Foden) - Haland (od 63. Alvarez).

LAJPCIG: Blasvih - Henriks (od 79. Klosterman), Orban, Gvardiol, Raum - Kampl, Lajmer, Hajdara (od 62. Simakan) - Soboslaj (od 72. Olmo), Forzberg (od 62. A. Silva) - Verner (od 62. Poulsen).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati