Fudbal

Direktno.rs

12. 03. 2023. 23:18 1

Golman, stativa i prečka spasili Barsu u Bilbau!

Barselona je ove nedelje nadigrana u Bilbau od domaćeg Atletika u svim elementima fudbalske igre, ali je na volšeban način upisala pobedu od 1:0 u 25. kolu La Lige i predstojeći derbi sezone protiv Reala dočekaće sa devet bodova viška u odnosu na velikog rivala.

Neverovatno je šta su sve Baskijci promašili u ovom meču, Ter Štegen je bio briljantan, protiv domaćih su se urotili i stativa i prečka, dok je Barselona poentirala iz jedne jedine akcije, pa je čovek odluke postao Brazilac Rafinja.

Bilbao se, kao i uvek, isprsio pred najjačim španskim klubovima. Bio je opasniji i konkretniji tim u prvom poluvremenu, oterao je Barsu od svog gola, imao je dve velike šanse u razmaku od 60 sekundi, ali do gola nije došao.

Injaki Vilijams je opasno zapretio u 33. minutu, da bi minut kasnije Raul Garsija uzdrmao prečku udarcem glavom sa pet metara.

I onda, bukvalno pravo niotkuda, Barselona stiže do vođstva u prvom minutu sudijske nadoknade. Buskets je poslao fantastičan pas na desnu stranu za Rafinju, ostavio je Brazilca samog pred golom Bilbaa i usledio je perfektan udarac sa desetak metara za 0:1. Sudije su najpre dosudile ofsajd, ali je glavni arbitar Mancano nakon intervencije iz VAR sobe pokazao na centar.

U drugom poluvremenu se ništa na terenu nije promenilo, osim što je Bilbao još više pojačao pritisak.

Ređali su se napadi pred golom Katalonaca, Ter Štegen je branio i moguće i nemoguće, a ponovo je saveznik gostiju bio okvir gola, pošto je Berenger u 72. minutu pogodio stativu.

Posle toga je Ter Štegen u 79. minutu na nestvaran način zaustavio fantastičan udarac Ikera Muniaina.

U finišu su Barseloni pretili i braća Vilijams, Niko i Injaki, ali lopta prosto nije htela u gol.

Injaki ga je postigao u 88. minutu, ali je on poništen posle poziva iz VAR sobe, jer je Muniain u začetku te akcije rukom sklonio loptu ispred De Jonga.

Nije se tu zaustavio Bilbao, stvorio je još jednu kolosalnu šansu, a čist zicer je promašio Juri Berćiće u 93. minutu.

Na kraju je Barselona sačuvala prednost i učvrstila se na prvom mestu La Lige sa devet bodova više od Reala, dok je Bilbao deveti sa 33 boda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati