Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

05. 03. 2023. 22:55 0

Juve bez rešenja: Manćini čuva san o LŠ u Rimu

Fudbaleri Rome savladali su Juventus u Rimu rezultatom 1:0 u derbiju 25. kola italijanske Serije A. Rimljani su slavili pogotkom Manćinija u 53. minutu i napravili značajan korak ka plasmanu u Ligu šampiona. Sada su četvrti na tabeli sa 47 bodova, dok je Juve na osmoj poziciji sa 35.

Prvo poluvreme donelo je pravu "uspavanku" i "šahovsku partiju" Murinja i Alegrija, a sve je mogao da "razbije" Rabio, koji je u 43. minutu pogodio stativu i propustio veliku šansu da Juventusu obezbedi prednost pred odlazak na veliki odmor. U nastavku su i jedni i drugi pojačali ritam, a Roma je u 53. minutu razgalila svoje navijače na "Olimpiku". Bila je to strpljivo građena akcija "vučice", a na kraju je Kristante odložio loptu na Đanluku Manćinija, koji je "raspalio" iz sve snage sa 20-ak metara i postigao izuzetno lep pogodak, za 1:0.

Krenuo je potom Juventus po brzo izjednačenje i umalo je stigao do njega u 59. minutu. Kvadrado je oprobao svoj siloviti udarac iz daljine, nakon kog se Romina stativa zatresla po drugi put u ovoj utakmici. Nakon toga se rasplamsala borba na terenu, bilo je dosta duela, oštrih startova i prekida, što je svakako išlo na vodenicu Žozea Murinja.
Juventus je sve dublje upadao u Murinjovu "klopku", kako se meč bližio kraju, tako da igre više nije ni bilo, a Mozes Ken je napravio neviđenu glupost u 91. minutu. Udario je Manćinija bez lopte, pa mu je sudija Mareska pokazao direktan crveni karton posle samo nekoliko sekundi provedenih na terenu.

Odbranila se Roma u zaustavnom vremenu, iako je Danilo ozbiljno zapretio u 95. minutu, i zabeležila jako važnu pobedu. Nemanja Matić je odigrao ceo meč za pobednički tim i pružio je odlučnu partiju na sredini terena.Dušan Vlahović i Filip Kostić nisu imali dobro veče. Obojica su bili starteri Juventusa, prvi je odgrao celu utakmicu, a drugog je u 77. minutu zamenio Pol Pogba.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati