Fudbal

Igor Velimirović

17. 02. 2023. 10:33 73

Zašto ćute Zvezdini asovi?

Srbija je zemlja čuda i fudbalskog bezumlja. Za interes, funkciju, novac, privilegiju - spremni su da prodaju i obraz. Suludo zvuči da je Zvezda u izbornoj kampanji za predsednika FSS protiv svog bivšeg kapitena Nemanje Vidića, a da je po direktivi s vrha "izmislila" Dragana Džajića (čitaj: Branislava Nedimovića), kojim će glasačka mašinerija SNS-a pobediti nekadašnjeg asa crveno-belih i Mančester junajteda.

Pre nego što postavimo pitanje gde su veliki Zvezdini bivši asovi da podrže Vidića, upitali bismo užički okrug (Čačak, Užice, Čajetina, Zlatibor) da li će moći svom znamenitom sugrađaninu Nemanji Vidiću sutra da pogledaju u oči kada 14. marta u Staroj Pazovi budu glasali za njegovog rivala?

No, vratimo se onima koji ćute: zašto se ne jave i ne podrže Vidića - Vladimir Petrović Pižon, Dule Savić, Dejan Stanković, Zoran Filipović, Stevan Stojanović, Stanislav Karasi... I još mnogi, mnogi... Plaše li se da im Zvezdan Terzić ne zabrani dolazak na Marakanu kao, recimo, Dejanu Savićeviću, lideru generacije iz Barija, koji je apsolutno zaslužio da bude šesta Zvezdina zvezda, ali kojem to nisu dali upravo ovi koji sada vode klub. I ovo su samo neka od velikih imena koji zbog sitnih interesa čekaju rasplet ili će u finišu kampanje da poruče Vidiću da nije dobrodošao.

S druge strane, svaka čast onima koji su javno podržali promene - Koromanu, Basti, Jankoviću, Milovanoviću, Mrđi... Ali i partizanovcima Lazoviću, Stanojeviću, Petriću, Mijatoviću, Vermezoviću...

Slika i prilika današnje ne samo fudbalske Srbije prikazana je daleke 1991. u filmu "Noć u kući moje majke", kada je legendarni Petar Božović sjajnim monologom pokazao i sadašnjoj vlasti gde nam je država. Ali i Zvezdinim asovima, legendama... I kako se ponašamo  - kako danas, tako i juče.

- Ovaj narod u svojoj istoriji nijedan posao nije mogao da završi, zbog jajara i prodanih duša! Nismo ni jednom pobedili, a da pre toga nismo debelo izdali - sami sebe, naravno! Na svaku pobedu imamo dva poraza! Na svakog junaka, buljuk izdajnika! A posle nam neko kriv, je li!? A za malo vlasti i za malo ćara, spremni smo da izdamo sve! Oca! Majku! Brata! Sestru! Narod! Zemlju! Sve! Tako juče, tako i danas… Rđavi smo! Škripimo svud! Više nam nijedno podmazivanje ne pomaže! Moramo da se menjamo celi - slikovito je objasnio Božović.

Pamtiće velika Zvezdina armija poštenih navijača ko je tog marta 2023. bio vera, a ko nevera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 73

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati