Fudbal

I. V.

08. 02. 2023. 11:10 7

"Srbi, volim vas, donesite vašem Ćiri lep venac na grob"

Umro je trener svih trenera, sasvim sigurno jedan od najvećih fudbalskih stručnjaka u bivšoj Jugoslaviji. Legenda, šmeker, šarmer, uvek vickast i duhovit, sa vrhunskim fudbalskim znanjem, 1998. treći na svetu, Miroslav Ćiro Blažević rano jutros otišao je među besmrtne.

Uvek je popularni Ćiro bio otvoren za srpske medije, stalno je isticao da ovde ima veliki broj prijatelja, a do smrti njegova neostvarena želja bila je da bude trener Crvene zvezde. U jednom od poslednjih intervjua za Direktno.rs Ćiro Blažević je u svom stilu rekao:

- Sine, neće tvoj Ćiro još dugo, poruči Srbima da ih mnogo volim i donesite mi jedan lep venac na grob - tada se šalio Ćiro, a danas je to surova istina.

Uvek bez dlake na jeziku, iskren i spontan, poštovan od celog fudbalskog sveta, kada smo ga pitali zašto Srbija u fudbalu kaska za Hrvatskom, iako većina smatra da nismo slabiji, imao je spreman odgovor.

- Sine, vi ste za kolektivno posmatranje. Ja ne znam šta je s vama, imate svetske igrače, a rezultati su vam nula. Morate da pozovete doktora.

Nije tajna da je čuveni trener, između ostalih, najviše zagrebačkog Dinama i hrvatske reprezentacije, krajem osamdesetih godina bio blizu dolaska u Crvenu zvezdu. Ipak, obostrana želja se nije ostvarila. Da jeste, to bi svakako bio bum.

Zbogom, Ćiro!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati