Fudbal

[ Izvor: Danas ]

02. 02. 2023. 06:57 1

10 najskupljih transfera u fudbalu svih vremena

Argentinski reprezentativac Enco Fernandes u utorak je prešao iz Benfike u Čelsi za 121 milion evra, što je najveći transfer u istoriji Premijer lige. Prethodni rekord držao je prelazak Džeka Griliša iz Aston Vile u Mančester siti, za koji su čelnici šampiona Engleske platili 118 miliona evra.

Transfer Enca Fernandesa doveo je i do promena na listi od deset najvećih u istoriji fudbala jer je suma koju je izdvojio vlasnik Čelsija Tod Bouli za 22-godišnjeg Argentinca na šestom mestu.Zanimljivo je da uprkos tome što premijerligaški klubovi troše najviše novca na dovođenje igrača na listi od deset najskupljih igrača nalaze se samo dvojica koji su prešli u neki engleski klub.

Na prvom mestu je prelazak Nejmara iz Barselone u PSŽ 2017. godine, za koji su Parižani platili 222 miliona evra. I na drugom mestu nalazi se PSŽ, odnosno transfer Kilijana Mbapea iz Monaka (180 miliona evra). Na trećoj i četvrtoj poziciji su prelasci u Barselonu – Dembele iz Borusije Dortmund (140 miliona) i Kutinja iz Liverpula (135 miliona).
Na petom mestu je transfer Žoao Feliksa iz Benfik u Atletiko Madrid (127 miliona), a iza Enca Fernandeza nalaze se Grizmanov prelazak iz madridskog Atletika u Barselonu (120 milina), potom Griliš iz Aston Vile u Mančester siti (118 miliona), Kristijano Ronaldo iz Reala u Juventus (117 milona) i Azar iz Čelsija u Real (115 miliona).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati