Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

08. 12. 2022. 10:52 2

Megvajer: Možemo do titule prvaka sveta

Hari Megvajer, centralni bek reprezentacije Engleske, kaže kako, za razliku od 2018. godine, stvarno veruju da mogu da osvoje Svetsko prvenstvo.

Engleska će u četvrtfinalu turnira u Kataru igrati protiv Francuske, a pobedom bi u polufinalu išli na boljeg iz utakmice Portugal - Maroko. Na Svetskom prvenstvu u Rusiji pre četiri godine, Englezi su posle produžetaka izgubili od Hrvatske. Poslednje finale Engleska je igrala davne 1966. godine, kada je prvi i jedini put stigla do trona.

Megvajer kaže da su počeli pozitivno da razmišljaju  pošto su igrali finale Evropskog prvenstva 2020., u kojem su na penale izgubili od Italije.

„Mislim da je to jedina stvar za koju bih rekao da ovu ekipu razlikuje od one iz 2018. Stvarno verujemo da je to moguće“, rekao je Megvajer i dodao

„Uvereni smo da možemo da osvojimo turnir, to je pozitivna promena u mentalitetu. Naravno, znamo koliko će biti teško. Mislim da postoji pet-šest ekipa sa istim uverenjem, a 2018. mi nismo bili jedna od takvih“

Megvajer ove sezone nije puno igrao za Mančester junajted, ali selektor Geret Sautgejt stavio ga je u prvu postavu na Svetskom prvenstvu. Hari tvrdi da mu samopouzdanje nije poljuljano.

„Iskreno, ne čitam previše. Možda moja porodica čita više od mene. Govorim im da beže od društvenih mreža, iako je to navika većine ljudi“, izjavio je Megvajer.

„Čitam ponešto, ali imam 29 godina, kapiten sam Junajteda i imam 52 utakmice za englesku reprezentaciju. Dakle, osvrnem li se na svoju karijeru, onda živim svoj san. Radim ono što sam oduvek želeo. U ovoj fazi svoje karijere želim da osvajam trofeje.“,

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati