Fudbal

Milan Zarić

28. 11. 2022. 21:58 0

Bruno odveo Portugal u osminu finala

Fudbaleri Portugala obezbedili su plasman u osminu finala već posle dva meča u grupi H. U drugom kolu su savladali Urugvaj sa 2:0, a junaci pobede su dvostruki strelac Bruno Fernandeš, kao i golman Diogo Košta.

Portugalci su se namučili u prvom kolu protiv Gane, kada su morali da spasavaju tri boda, ali su na kraju pobedili, baš kao i u derbiju grupe protiv Urugvaja, kog su doveli na korak do eliminacije.

"Moreplovci" su u većem delu prvog poluvremena imali kontrolu, međutim u tom delu igre nisu mogli do neke kolosalne prilike. Umesto toga, južnoamerička selekcija je opasno zapretila u 32. minutu, kada je lako mogla do prednosti.

Rodrigo Bentankur je promešao odbranu Portugala, prošao je pored dva defanzivca rivala i izašao je ispred Dioga Košte. Gađao je po zemlji i po sredini gola, ali to portugalski golman brani.

Nastavio je Portugal i posle toga da traži šansu kroz posed, međutim nije to dalo rezultata u prvom delu, pa je i rezultat bio isti kao onaj s početka.

Stanje u drugom delu se promenilo. Pre svega, izabranici Fernanda Santoša su bili kudikamo konkretniji, pa su u 52. minutu imali sjajnu priliku. Lopta je došla do Žoaoa Feliksa, koji je šutirao, ali nije bio precizan, pa je njegov udarac završio pokraj leve stative.

Međutim, ono što je tada propustio Feliks, nije Bruno Fernandeš, koji je poslao dubinsku loptu, izgledalo je da ju je zakačio Ronaldo, ali to nije bilo slučaj, pa je gol pripisan vezisti Mančester junajteda za prednost od 1:0.

Došao je Portugal tada do željene prednosti, a selektor Urugvaja je pošto-poto želeo da dođe makar do boda. U igru je uveo Suareza, koji je malo prodrmao saigrače. Imao je bivši napadač Liverpula, Barselone i Atletika veliku šansu, ali je šutirao pored gola u 78. minutu, i to tri minuta nakon što je Gomez pogodio stativu.

Nije to bilo sve od napada Urugvajaca, koji su u 79. minutu imali zicer, iskosa sa desne strane je šutirao De Araskaeta, no Košta je opet bio sjajan.

I kada su sve to Urugvajci promašili, usledila je kazna u sudijskoj nadoknadi. Veliku grešku je napravio Himenez, u padu je u kaznenom prostoru igrao rukom, pa je sudija Alireza Fagani posle pregledanog snimka dosudio penal. Odgovornost je preuzeo Bruno Fernandeš, koji je rutinski postavio konačnih 2:0.

Portugalci su ovim trijumfom obezbedili plasman u osminu finala Mundijala, dok su Urugvajci u teškoj situaciji - moraju da dobiju Ganu u petak, ali im je potrebno da Južna Koreja ne savlada Portugal.

PORTUGAL - URUGVAJ 2:0 (0:0)

Stadion: "Lusail". Gledalaca: 88.668. Strelac: Fernandeš u 54. i 90+3. minutu iz penala. Sudija: Alireza Fagani (Iran). Žuti kartoni: Neveš, Feliks, Dijaš (Portugal), Bentankur, Olivera (Urugvaj).

PORTUGAL: Košta - Kanselo, Pepe, Dijaš, Mendeš (od 42. Gereiro) - Neveš (od 69. Leao), Silva, Karvaljo (od 82. Paljinja) - Fernandeš, Feliks (od 82. Nuneš), Ronaldo (od 82. Ramoš).

URUGVAJ: Ročet - Varela, Hiimenez, Godin (od 62. Pelistri), Koates, Olivera (od 86. Vina) - Bentankur, Valverde, Vesino (od 62. De Araskaeta) - Nunjez (od 72. Gomez), Kavani (od 72. Suarez).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati