Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

28. 10. 2022. 14:20 1

FSS: Postupci protiv Vučelića, Partizana, Zvezde...

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u petak, pokrenula je nekoliko postupaka protiv klubova i pojedinaca, uglavnom, zbog komentarisanja suđenja posle utakmica 16. superligaškog kola.

Zatraženo je izjašnjenje od Milorada Vučelića. Predsednik Partizana dužan je da obrazloži izjave posle meča sa Javor Matisom (3:3), posebno komentarisanje suđenja Andrije Stojanovića i saradnika.

Posle susreta sa Ivanjičanima, oglašavao se i klub iz Humske, saopštenjima uperenim protiv arbitara i Sudijske komisije FSS. Posle prijave Aleksandra Pivića, direktora takmičenja, na inicijativu Dejana Filipovića, prvog čoveka Sudijske komisije, predstavnici Partizana moraće da se konkretnije izjasne o teškim optužbama, iznetim u formi zvaničnog klupskog saopštenja.

Finansijska kazna, takođe, preti i Crvenoj zvezdi. I klub iz Ljutice Bogdana, u zvaničnim pismima i odgovoru Partizanu, bavio se sudijama.

To, ipak, nije sve…

Burno je bilo u nedelju veče, pa posle saopštenja Partizana, na sebe nisu dali ni ljudi iz Javor Matisa. Nekoliko dana kasnije, reagovao je Miloš Vazura i protiv ivanjičkog kluba podneo disciplinsku prijavu. Direktor crno-belih, citiranom rečenicom: „Gospodo, bod je zaslužen, niste bili bolji, a to što ste navikli da vam drugi rešavaju utakmice, nije naš problem“, tvrdi da su predstavnici Javora „klevetom i širenjem neistina“ protiv Partizana povredili član 85 Disciplinskog pravilnika FSS.

Na tapetu komisije naći će se i Nikola Simović, predsednik Spartak Ždrepčeve krvi. Odgovaraće zbog navoda, dostavljenih u klupskom saopštenju, posle remija sa lučanskom Mladošću (1:1).

Napokon, pokrenut je postupak i protiv Aleksandra Pejovića, veziste niškog Radničkog. I njemu nije bila po volji arbitraža Marka Ivkovića, na utakmici sa Crvenom zvezdom. Posle izjašnjenja, sasvim izvesno, Požežanina očekuje i finansijska globa.

Dan ranije, pokrenuti su postupci protiv Vojvodine i Crvene zvezde, zbog navijačke pirotehnike na tribinama. Zvezdine pristalice imale su dupli šou, na „Karađorđu“ i niškom Čairu, „firmaši“ su preterali u derbiju sa crveno-belima. Oba kluba biće kažnjena…

Prvotimac Radničkog, Tijeri Etongu, propustiće dve naredne utakmice, zbog isključenja u meču sa Crvenom zvezdom.

Predstavnici Spartaka i Mladosti, Tadija Stantić i Nenad Milovanović, neće moći da sede na klupama narednog vikenda. Istovetna sankcija odmerena je i Zoranu Kostiću, šefu stručnog štaba prvoligaša Slobode. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati