Fudbal

I. V.

25. 10. 2022. 22:49 0

Dinamo bez podviga: Milan utišao "Maksimir"

Fudbaleri zagrebačkog Dinama nisu uspeli da naprave iznenađenje u petom kolu grupne faze Lige šampiona, budući da su na "Maksimiru" poraženi od Milana sa 0:4.

"Modri" su duel sa šampionom Italije dočekali sa nadom da mogu do pozitivnog rezultata koji bi ih ostavio u igri za plasman u nokaut fazu Lige šampiona, međutim od toga nije bilo ništa. Tim Stefana Piolija je bio silno motivisan, pa je na kraju i ostvario ubedljivu pobedu.

Italijanski tim je ofanzivnije ušao u meč, pa je prvu veliku šansu imao u 31. minutu. Tada je najbolje u kaznenom prostoru hrvatskog prvaka skočio Žiru, ali je njegov udarac koji je išao pod prečku odbranio Livaković.

Ali, osam minuta kasnije spasa za domaće nije bilo. Tonali je odlično izveo slobodan udarac, Mateo Gabija je najbolje skočio na pet, šest metara i glavom je zatresao mrežu Dinama, donevši tako Milanu prednost - 0:1.

Sa minimalnim vođstvom su gosti otišli na poluvreme, da bi u nastavku tu prednost značajno uvećali.

Već u 49. minutu ponovo se zatresla mreža Dinama. Rafael Leao je imao sjajnu solo akciju, koju je završio udarcem sa ivice kaznenog prostora, i to poslavši loptu u donji levi ugao, tamo gde Livaković nije uspeo da je dohvati.

Pitanje pobednika je rešeno u 59. minutu, kada je Olivije Žiru došao do gola, i to sa penala. Robert Ljubičić je oštro startovao u kaznenom prostoru, Marčinjak je pokazao na belu tačku, a francuski reprezentativac je bio precizan za 0:3.

U 69. minutu je Milan došao i do četvrtog gola na "Maksimiru", ovoga puta je pogodak delo "modrih". Jer, Ljubičić je upravo tada zaokružio veoma loše izdanje na ovom meču, pošto je postigao autogol i postavio je, ispostavilo se kasnije, konačniih 0:4.

Milan je ovom pobedom skočio na drugo mesto, sada ima sedam bodova (jedan više od Salcburga). To znači da mu osminu finala garantuje i bod u poslednjem kolu protiv Austrijanaca.

Sa druge strane, Dinamo je na poslednjem mestu sa četiri boda. Ima i dalje šanse da prezimi u Evropi, doduše vrlo male. Naime, potrebno je da u poslednjem kolu savlada Čelsi na "Stamford Bridžu", ali i da Milan pobedi Salcburg - u tom slučaju će kao treći da ode u Ligu Evrope. Svaki drugi scenario izbacuje "modre" iz Evrope.

DINAMO ZAGREB - MILAN 0:4 (0:1)

Stadion: "Maksimir". Strelci: Gabija u 39, Leao u 49, Žiru iz penala u 59. i Ljubičić (autogol) u 69. minutu. Sudija: Simon Marčinjak (Poljska). Žuti kartoni: Ademi, Ljubičić (Dinamo Zagreb), De Ketelar (Milan).

DINAMO ZAGREB: Livaković - Ristovski (od 58. Špikić), Šutalo, Perić - Moharami, Ivanušec, Mišić (od 75. Bulat), Ademi (od 57. Baturina), Ljubičić - Petković (od 57. Ddrmić), Oršić (od 75. Bočkaj).

MILAN: Tatarušanu - Kalulu, Gabija, Kjer, Ernandez (od 70. Balo-Ture) - Tonali, Benaser (od 70. Pobega) - Rebić, De Ketelar (od 52. Krunić), Leao (od 70. Mesijas) - Žiru (od 81. Origi).

LIGA ŠAMPIONA, 5. KOLO

GRUPA E

Salcburg - Čelsi 1:2 (0:1)
(Adamu 48 - Kovačić 23, Haverc 64)

Dinamo Zagreb - Milan 0:4 (0:1)
(Gabija 39, Leao 49, Žiru 59 pen, Ljubičić 69 ag)

GRUPA F

Seltik - Šahtjor 1:1 (1:0)
(Jakumakis 34 - Mudrik 58)

Lajpcig - Real Madrid 3:2 (2:1)
(Gvardiol 13, Nkunku 18, Verner 81 - Vinisijus 44, Rodrigo 90+4 pen)

GRUPA G

Sevilja - Kopenhagen 3:0 (0:0)
(En Nesiri 61, Isko 88, Montijel 90+2)

Dortmund - Mančester siti 0:0

GRUPA H

PSŽ - Makabi Haifa 7:2 (4:1)
(Mesi 19, 45, Mbape 32, 64, Nejmar 35, Goldberg 67 pen, Soler 84 - Sek 38, 50)

Benfika - Juventus 4:3 (3:1)
(Silva 17, Mario 28 pen, Silva 35, 50 - Ken 21, Milik 77, Mekeni 79)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati