Fudbal

Milan Zarić

02. 10. 2022. 16:37 2

Haland i Foden uništili Junajted: Siti brojao do ŠEST

Fudbaleri Mančester sitija su pokazali u derbiju 9. kola da su miljama ispred Mančester junajteda! Razbili su "građani" velikog rivala, na kraju su trijumfovali sa čak 6:3 i naterali navijače "crvenih đavola" da pre kraja prvog poluvremena napuste "Etihad". Junaci su Erling Haland i Fil Foden, koji su upisali po het-trik, dok su strelci za Junajted bili Entoni i Marsijal (dva puta). Ali, nije to opralo obraz izabrancima Erika ten Haga...

Očekivali su mnogi žestoki okršaj dve ekipe u derbiju Mančestera, a dobili su - jednosmernu ulicu od utakmice. Mančester siti nije imao milosti, Pep Gvardiola je potpuno nadmudrio Erika ten Haga, čemu u prilog govori i ubedljivo vođstvo posle prvog dela.

A sve je počelo već u osmom minutu, kada je moglo da se nasluti u kom će se smeru kretati utakmica. Tada je Bernardo Silva lepo uposlio Fila Fodena, koji je našao put do mreže i doneo prednost Sitiju - 1:0.

A onda - na scenu je stupio Erling Haland. U razmaku od samo tri minuta je pokazao klasu, te je u tom periodu dva puta matirao "crvene đavole". Najpre u 34. minutu posle dodavanja De Brujnea, da bi ista kombinacija bila plodonosna i u 37. minutu, kada je ponovo De Brujne asistirao, a Haland bio nemilosrdan.

I nije to bilo sve od Sitija u prvom delu, budući da je golman Mančester junajteda David de Hea morao da vadi loptu iz mreže i u 44. minutu, kada je Fil Foden dao drugi gol na meču, a sa golom ga je tada spojio Erling Haland. Taj gol je bila kap koja je prelila čašu, barem kada je reč o navijačima Mančester junajteda, koji su na poluvremenu napuštali "Etihad".

Pokušali su "crveni đavoli" da se na poluvremenu malo presaberu, da shvate šta im se to dogodilo i pokušaju da, koliko je to moguće, spasu čast. Tih 15 minuta pauze očigledno su im pomogli da dođu do daha, pa su u 56. minutu uspeli da postignu gol. Eriksen je tada odložio loptu Entoniju, Brazilac je tukao sa velike udaljenosti i od stative uspeo da loptu pošalje iza gola Edersona. Dovoljno tek da se smanji na 4:1.

Ulio je Entoni nadu Junajtedu u tim trenucima, ali... Samo za kratko, budući da je samo osam minuta kasnije još jedna lopta završila iza leđa De Hee. Ponovo je koban bio Erlinf Haland, pogodio je u 64. minutu za nestvarnih 5:1, čime je došao do het-trika na ovom meču.

Haland se na ovome nije zaustavio, iako je već i tada imao perfektnu partiju. Ne, rešio je da ga navijači Mančester junajtea baš dobro zapamte, pa je bio akter u još jednoj akciji za gol i prednost od čak 6:1. Igrao se 73. minut, Haland je odlično loptom poslužio Fila Fodena, koji se namestio i poslao ju je u desnu stranu gola De Hee. Ovim golom je i on kompletirao sjajnu predstavu, budući da je i on došao do het-trika.

U finišu je Mančester junajted uspeo da dođe do još jednog gola, budući da je Marsijal bio strelac u 84. minutu, kada je smanjio na 6:2, da bi isti igrač u 90. minutu pogodio i sa penala za konačnih 6:3, međutim nije to promenilo sliku - da je Mančester junajted ponižen na "Etihadu"...

MANČESTER SITI - MANČESTER JUNAJTED 6:3 (4:0)

Stadion: "Etihad". Strelci: Foden u 8, 44. i 73. i Haland u 34, 37. i 64. minutu za Mančester siti, a Entoni u 56. i Marsijal u 83. i 90. iz penala za Mančester junajted. Sudija: Majkl Oliver. Žuti kartoni: Dalo, Malasija, Fernandeš (Mančester junajted).

MANČESTER SITI: Ederson - Voker (od 41. Gomez), Akandži, Ake, Kanselo - Gundogan (od 75. Laport), De Brujne (od 75. Alvarez), Silva - Foden (od 75. Marez), Griliš (od 75. Palmer), Haland.

MANČESTER JUNAJTED: Dee Hea - Falo, Varan (od 40. Lindelef), Martinez, Malasija (od 46. Šou) - Mektominej (od 59. Kazemiro), Eriksen - Entoni, Fernandeš, Sančo (od 70. Fred) - Rašford (od 59. Marsijal).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati