Fudbal

Direktno.rs

27. 09. 2022. 23:48 0

Morata rastužio Ronalda, Španci na fajnal-foru Lige nacija

Fudbaleri Španije savladali su Portugal u gostima sa 1:0 u poslednjem kolu grupe 2, A divizije Lige nacija, i tako izborili plasman na završni turnir narednog juna u Holandiji.

Prva zanimljiva situcija na utakmici dogodila se u 23. minutu, kada je Kristijano Ronaldo oboren u šesnaestercu Španije, ali sudija Orsato nije želeo da pokaže na belu tačku.

Bili su bolji Portugalci u prvom delu i imali dve dobre prilike u 33. i 38. minutu. Prvo je golman Španije Unai Simon sjajno zaustavio pokušaj Dioga Žote, da bi pet minuta kasnije lopta otišla malo pored gola nakon dobrog udarca Bruna Fernandeša sa distane.

Mogao je Portugal da povede posle samo dva minuta igre u drugom delu, šansu je imao Kristijano Ronaldo, a opet se odbranom istakao sjajni Simon.

Prvu šansu Španija je imala u 77. minutu preko Alvara Morate, ali je njegov udarac zaustavio čuvar mreže domaćina Diogo Košta.

Kada se činilo da će Portualci rutinski utakmicu provesti kraju, na scenu je stupio Alvaro Morata. Ostalo je još samo tri minuta do kraja meča, rezervista Niko Vilijams sjajno je prošao po levoj strani, centrirao, a na pravom mestu našao se centarfor Atletiko Madrida i golom odveo "crvenu furiju" na završni turnir Lige nacija.

U drugom meču ove grupe Švajcarska je na svom terenu savladala Češku sa 2:1 i poslala goste u B diviziju.

Pitanje pobednika rešeno je u dva minuta. Igrao se 29. minut kada je Đerdan Šaćiri proigrao Rema Frojlera, a ovaj doveo Švajcarce do vođstva. Samo minut kasnije Bril Embolo postiže drugi pogodak za domaćina.

Uspeli su Česi da smanje zaostatak u poslednjim trenucima prvog dela, a strelac gola bio je Patrik Šik.

Mogli su Česi i do izjednačenja, ali je Jan Zomer sjajno zaustavio penal Tomasu Součeku na isteku časa igre.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati