Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

18. 09. 2022. 11:30 11

OFK Beograd na rubu provalije, navijači skupljaju novac

Fudbalski klub OFK Beograd, dvostruki vicešampion države, četvorostruki osvajač državnog Kupa, klub koji je iznedrio plejadu velikih igrača, reprezentativaca, nalazi se pred gašenjem! Nije prvi put da se ovakav scenario nadvio nad klub sa Stare Karaburme, godinama je situacija teška i neizvesna, ali je sada, čini se, teže no ikad. Ova sezona, moguće, može biti i poslednja takmičarska po klub slavne prošlosti i bogate tradicije.

Zato će navijači, kako se najavljuje, na nedeljnoj utakmici protiv Teleoptika (16 časova) skupljati donacije za osnovne potrebe funkcionisanja kluba.

- Stiglo se do krajnje tačke u klupskom funkcionisanju. Klubu preti katanac, više nema nikoga sem navijača koji jedini poštuju i vole OFK Beograd. Pokrećemo navijačku akciju, u kojoj ćemo prikupljati sredstva za podmirivanje osnovnih životnih potreba OFK Beograda. Sa dobrovoljnim donacijama krećemo od nedeljnog duela sa Teleoptikom - stoji u proglasu navijača plavo-belih.

Delovalo je da ima spasa. Tračak nade se pojavio letos kada je predsednik Upravnog odbora Dejan Vuksanović izabran na tu funkciju, međutim iz nekog razloga nije ispunio obećanja i obezbedio finansiranje kluba, igrača i zaposlenih, zbog čega su plavo-beli dospeli u nepodnošljivu situaciju koja se oslikava slabim plasmanom u Srpskoj ligi Beograd.

"Romantičari" su trenutno na 14. poziciji od 16 klubova u Srpskoj ligi Beograd.

OFK Beograd je tokom svoje duge istorije iznedrio broje asove poput Ilije Petkovića, Dragoslava, Stepanovića, Josipa Skoblara, Slobodana Santrača, Petra Borote, Baneta Ivanovića, Aleksandra Kolarova, Duška Tošića... Pre dve godine pojavila se i priča o saradnji Zvezde i OFK Beograda, tačnije tu je bilo reči o pomoći u vidu igrača koji bi sa Marakane bili slati na pozajmicu, međutim od toga se odustalo i "plavo-beli" brod je nastavio da plovi dalje sam. Stadion na kojem ekipa i dalje igra svoje utakmice je u, najblaže rečeno, očajnom stanju, tribine su oronule, ruinirane, razvaljene, sve je zapušteno... Ovaj sportski objekat je u vlasništvu grada Beograda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati