Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

15. 08. 2022. 23:02 0

Liverpul se okliznuo, Palas odneo bod

Fudbaleri Liverpula igrali su samo nerešeno 1:1 na svom Enfildu sa ekipom Kristal Palasa u drugom kolu Premijer lige. To je nakon remija u prvom kolu protiv Fulama, novi kiks jednog od favorita za titulu.

Po lošem će debi pred prepunim Kopom pamtiti najskuplja investicija Redsa ovog leta, Urugvajac Darvin Nunjez.

U prvom poluvremenu promašio je dve izgledne prilike, a u drugom uličarski reagovao u 57. minutu i zasluženo dobio crveni karton. Na provokaciju Danca Andersona reagovao je udaranjem glavom i sudija Pol Tirni pokazao put u svlačionicu.

Gosti iz Londona poveli su u trenucima potpune inicijative Liverpula. Dok su fudbaleri u crvenim dresovima kao osice napadale na gol Kristal Palasa i promašivali šanse, u 32. minutu mat iz tri poteza: golman gostiju Guaita prosledio je loptu do Ezea, ovaj sjajno proigrao Zahu, koji je izbegao ofsajd i pažnju Filipsa, izašao pred Alisona i precizno gađao suprotan ugao – 0:1.

Od tog trenutka kreću muke domaćeg tima. Slede nervoza i brzoplete akcije u želji da se što pre dođe do pogotka. Najbolju priliku za izjednačenje do kraja prvog poluvremena imao je Darvin Nunjez, nije dobro šutirao nakon pravoremenog proigravanja mladog Eliota, ali je ipak pogodio stativu.

U nastavku meča još više se uvukla nervoza kod domaćih fudbalera, kulminirala je crvenim kartonom Darvina Nunjeza. Bilo je to u 57. minutu…

I onda kad je izgledalo da nema rešenja, prethodnih dana prozivani Luis Dijaz sjajno je prošao kroz odbranu Kristal Palasa i majstorski krinisao individualnu akciiju – 1:1! Za veliko oduševljenje na Enfildu!

Međutim, igrač manje i te kako se osetio u igri Klopovog tima. Zaha je omao odličnu priliku da još jednom tušira Kop. S druge strane gotovo neprimetni Mo Salah pokušao je u finišu meča da donese sva tri boda Liverpulu, samo i mladi Karvaljo, ali se rezultat više nije menjao – 1:1.

U finišu meča za goste je zaigrao i bivši srpski srpski reprezentativac Luka Milivojević.

Već sad se sa velikim nesrtrpljenjem čeka naredno kolo i gostovanje Liverpula na Old Trafordu najvećem rivalu – Mančester Junajtedu. Dva najslavnija kluba očajno su započela novu sezonu i taj derbi mogao bi da bude prektetnica za jedne, a smak za druge.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati